Unan: Yapay zeka, zaman kaybettiren işleri otomatize ederek hayat kolaylaştıracak bir araç

BT Haber Başkan Yardımcısı Özlem Unan, yapay zekanın zaman kaybettiren işleri otomatize ederek hayatı kolaylaştıracak bir araç olduğunu belirtti.

Unan: Yapay zeka, zaman kaybettiren işleri otomatize ederek hayat kolaylaştıracak bir araç
Yayınlama: 08.08.2024
2
A+
A-

BT Haber Başkan Yardımcısı Özlem Unan, Bilişim 500 araştırmasının bu sene 25. yılı olduğunu belirterek “25 yıldır yayın hayatına kesintisiz olarak devam eden bir araştırmadan bahsediyoruz. Sektörün değişimini, gelişimini ve trendleri çok yakından takip ediyoruz. Bu arada çok önemli referans yayınıdır. Bu araştırmaya bilgi veren ve yatırım yapmak isteyen şirketler için bilişim sektörünü takip etmek adına önemli bir kaynak oluyor.” ifadelerini kullandı.

2024 ve sonrasında yapay zeka, bulut teknolojileri, siber güvenlik ve risk yönetimi ile yazılım ihracatı, hizmet ihracatı gibi konuların ön planda olacağına dikkat çeken Unan, “Çünkü yapay zeka gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 185 oranında artış göstermiş. Yine yazılım ihracatı yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme göstermiş. Dolayısıyla biz hep şunu söylüyoruz; sürdürülebilirlik, siber güvenlik, yapay zeka öncelikli alanlarımız olacak.” şeklinde konuştu.

Unan, yapay zekanın zaman kaybettiren işleri otomatize ederek hayatı kolaylaştıracak bir araç olduğunu ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.