Çin, bir kez daha Gazze’de ateşkes çağrısında bulundu

Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Dai Bing, BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) düzenlediği “Barış Güçlerinin Çekilmesi Sürecinde Kadınların ve Barışın Korunması” temalı bir oturumda, Gazze’de derhal ateşkes çağrısında bulundu.

Çin, bir kez daha Gazze’de ateşkes çağrısında bulundu
Yayınlama: 08.08.2024
1
A+
A-

Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Dai Bing, BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) düzenlediği “Barış Güçlerinin Çekilmesi Sürecinde Kadınların ve Barışın Korunması” temalı bir oturumda, Gazze’de derhal ateşkes çağrısında bulundu. 

Dai Bing, mevcut durumda Gazze’deki çatışmanın 300 günden fazla sürdüğünü ve 10 binden fazla kadının öldüğünü, bir milyondan fazla Filistinli kadın ve çocuğun kıtlıkla karşı karşıya olduğunu hatırlattı. Dai Bing, tüm tarafları uluslararası toplumun ezici mutabakata uymaya, BMGK’nin kararlarının kapsamlı ve etkili bir şekilde uygulanmasını teşvik etmeye, derhal ateşkesi sağlamaya, insani felaketlere son vermeye ve çatışmaların yayılmasını engellemeye çağırdı.

Dai Bing, BM misyonlarının arabuluculuk ve müzakereleri güçlendirmesi, bölgesel örgütlerle sinerji oluşturması, ilgili ülkelerde silahsızlanma sürecinin hızlandırılmasını desteklemesi gerektiğini kaydetti.

Dai Bing, BM misyonlarının çatışma bölgelerinde altyapı inşasının güçlendirilmesine, eğitimin yaygınlaştırılmasına, yoksulluğun ortadan kaldırılmasına ve toplumsal cinsiyet eşitliliğin gerçekleştirilmesine yardım etmesini umduklarını vurguladı.

Dai Bing, ilgili ülkelerin kadınların haklarını ve çıkarlarını korumayı ulusal irade düzeyine yükseltmesini, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin uygulanmasıyla birlikte kadınların haklarının korunması ve geliştirilmesi alanında yatırım yapmasını ve kadınların siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal konularda temsilini ve sesini artırmasını desteklediklerini belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.