Yüksel: Filistinlilerin haklarını sonuna kadar savunmaya varız

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Lahey’de Türkiye’nin Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasına müdahillik başvurusu öncesinde açıklama yaptı.

Yüksel: Filistinlilerin haklarını sonuna kadar savunmaya varız
Yayınlama: 07.08.2024
1
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, İsrail’in Filistin’de işgalci olduğunu, Filistinli yerleşimcilerin ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini ve hatta tazminat ödenmesi noktasına bütün Filistinlilerin haklarını tescil ettiğini belirterek bunu dünyaya açıkladığını söyledi.

Yüksel, yaptığı açıklamada ‘’56 yıllık işgal ve 16 yıllık tam ablukayla birlikte baktığınızda İsrail’in uygulamış olduğu bu hukuk dışı politikalarla birlikte şimdi Filistinlilerin haklarını sonuna kadar savunmaya varız.’’ dedi.

Bugün itibariyle artık Uluslararası Adalet Divanı statüsünün 63. maddesinin 2. fıkrası gereğince Türkiye olarak bu tarihi davaya, tarihi bir adımla adım atmış olduklarını belirten Yüksel, ‘’Şu anda kapsamlı dosyamızı Uluslararası Adalet Divanı'na teslim edeceğiz. Ben Filistin halkına Allah yardımcısı olsun diyorum. Uluslararası Adalet Divanı da hukuken, ahlaken ben inanıyorum ki İsrail’i artık bu cezasızlık algısını ortadan kaldıracak şekilde üzerine düşen tarihi sorumlulukla birlikte kararını verecektir. Yargılamalar tabii ki devam edecek. Türk milleti olarak burada olacağız ve bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz.’’

Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu başvurumuzdan sonra özellikle başka imkanları da burada yapacağımızı ve bundan sonraki başvurumuzda bu imkanların da kullanılacağı yine başvurularımız olmaya devam edecek. Başvurumuzun hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Filistin sonsuza kadar özgür olacak.''


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.