Ankara Halk Ekmek’ten “Glütensiz Aşure” etkinliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Muharrem ayına çölyak hastalarına özel glütensiz aşure üretti.

Ankara Halk Ekmek’ten “Glütensiz Aşure” etkinliği
Yayınlama: 07.08.2024
2
A+
A-

Ankara Halk Ekmek glütensiz ürün çeşitleriyle destek olduğu çölyak hastalarını Muharrem ayında “Glütensiz Aşure” etkinliğinde buluşturdu.

 Ankara Halk Ekmek tarafından Muharrem ayına özel ilk kez glütensiz aşure üretildi. Glütensiz aşureler, Ankara’da faaliyet gösteren iki farklı Çölyak Derneği ile Gökkuşağı Halk Ekmek Fabrika Satış Mağazası ve Etimesgut Kent Konseyi’nde düzenlenen etkinliklerde çölyak hastalarıyla ailelerine ikram edildi.

Toplumun bütün kesimlerine hitap etmenin sorumluğunu taşıdıklarını belirten Ankara Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Pala, “Toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak özellikle çölyak hastalarımıza 23 çeşit ürün alternatifi sunduk. Muharrem ayında ilk kez çölyak hastalarımıza aşure yaptık. Bu güzel Muharrem ayında glütensiz aşure yaparak toplumumuzun birlik, bütünlük, beraberlik ve paylaşımını ön plana çıkarıyoruz.” diye konuştu.

Çölyak Derneği Başkanı Şebnem Ercebeci Çınar da her şeyden önce bir çölyak hastası olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bu bir ilk Ankara’da. Bunun üstüne basarak söylemek istiyorum Ankara’da ilk kez çölyaklılar için glütensiz aşure ikramı yapılıyor. Diğer illerde yapılıyordu ve Ankara’daki çölyaklılar buna çok özeniyorlardı. Mansur Başkanımız bizim çağrılarımıza kulak verdi. Neden bir glütensiz aşure etkinliği yapmayalım dedik, bu etkinlik şu anda burada gerçekleşiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesine ve Ankara Halk Ekmek’e çok teşekkür ediyoruz. İlk defa Türkiye’de glütensiz ekmeği üreten bir müessese.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.