TBMM Başkanı Kurtulmuş, Rusya Devlet Duması Başkanı Volodin ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile telefonla görüştü.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Rusya Devlet Duması Başkanı Volodin ile görüştü
Yayınlama: 06.08.2024
3
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Rusya Devlet Duması Başkanı Volodin, 28-29 Kasım’da Rusya’da gerçekleştirilecek “Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılık” Konferansı’na TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u davet etti.

Davet için teşekkür eden TBMM Başkanı Kurtulmuş, eylül ayında beraberindeki parlamento heyetiyle birlikte Moskova’ya gerçekleştirecekleri resmi ziyareti hatırlatarak, bu vesileyle konferans hazırlıkları da dahil olmak üzere ikili konuları geniş biçimde ele alma imkanı bulacaklarını ifade etti. 

Terörün ortak bir tehdit olduğunu ve birçok ülkenin terörün tehlikesi altında olduğunu anımsatan Kurtulmuş, bazı büyük güçlerin terör örgütlerini vekalet savaşlarının aracı olarak kullandıklarını vurguladı. 

İsrail’in bir yıla yakın süredir Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılara işaret ederek, bu saldırıları esefle kınadıklarını belirten Kurtulmuş, İsrail’in hukuk tanımaz bir şekilde İran’ın başkenti Tahran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye karşı düzenlediği saldırının ise devlet terörünün açık bir örneği olduğunu kaydetti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.