Gedik Yatırım: İlk işlem gününde, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda oynaklık yüksekti

İstanbul, 6 Ağustos (Hibya) – Gedik Yatırım, haftanın ilk işlem gününde yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki oynaklığın yüksek olduğunu duyurdu.

Gedik Yatırım: İlk işlem gününde, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda oynaklık yüksekti
Yayınlama: 06.08.2024
0
A+
A-

Gedik Yatırım'ın analizine göre güne pozitif açılışla başlayan Ağustos vadeli endeks kontratında küresel piyasalardaki zayıf görünümle dün yaşanan sert satışlar sonrasında bugün toparlanma çabasının etkili olduğu bir fiyatlama takip ediliyor.

Yapılan değerlendirmede şu ifadeler de yer aldı:

“BIST – 30 Yakın Vade

Güne pozitif bir açılışla başlayan Ağustos vadeli endeks kontratında küresel piyasalardaki zayıf görünümle dün yaşanan sert satışlar sonrasında bugün toparlanma çabasının etkili olduğu bir fiyatlama takip ediliyor. Günün ilk yarısında 11.131,25 – 11.395,00 seviyeleri arasında hareket eden sözleşme, 13:00 itibariyle %1,20 civarında yükselişle 11.200 seviyelerinden işlem görüyor. Küresel çaptaki fiyatlamalara ve veri akışlarına duyarlılığın artış kaydettiği sözleşmede gün içi yüksek seyredebilecek oynaklık ile sert fiyat hareketlerine karşı dikkatli olunmalı ve pozisyon alımlarında risk sınırlı ve yönetilebilir tutulmalıdır. Sözleşmede tepki çabasının devamında 11.210 – 11.250 aralığı kısa vadeli ilk direnç bölgesi olup, bu bölge üzerinde 11.350 – 11.390 ve 11.500 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır. Gün içi kazançların belirli ölçüde geri verildiği sözleşmede yeniden satışların gözlenmesi halinde ise 11.130 – 11.000 – 10.920 ve 10.800 seviyeleri destek olarak takip edilecektir.

Dolar/TL Yakın Vade

Haftanın ilk işlem gününde, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda oynaklık yüksekti. Küresel borsalarda başlayan satışların, içeriye de sirayet ettiği takip edildi. Bugün ise tepki alımları izleniyor. Dün açıklanan Türkiye temmuz ayı enflasyonu sonrasında bugün TCMB aylık fiyat gelişmeleri raporunu yayınladı. Raporda, aylık enflasyonun önceki aya kıyasla güçlendiğini, maktu vergi güncellemeleri ile yönetilen ve yönlendirilen kalemlerdeki fiyat artışlarının etkisinin belirgin olduğu belirtildi. Aylık çekirdek enflasyonun, ikinci çeyrek ortalamasının altında kaldığına değinildi. Bugünde TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru açıklanacak. ABD'de dış ticaret dengesi takip edilecek. Fed üyelerinin konuşmaları da izlenebilir. Ağustos vadeli Dolar/TL sözleşmesi bugün 34,1206-34,5387 TL arasında seyrediyor. Dolar/TL spot kuru saat 13:00 itibariyle 33,58’li seviyelerde bulunuyor. Dolar endeksi 103,09 puan civarında izleniyor.

Günün ilk bölümünde en fazla işlem gören pay vadeli sözleşmeleri: FTHYAO, FTUPRS, FYKBNK


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.