Teknoloji devi SAIC tüm dünyada hızla büyümeye devam ediyor

Çin otomotiv endüstrisinin lideri SAIC, üstün teknolojisi ve üretim gücü ile satış performansını artırmaya devam ediyor.

Teknoloji devi SAIC tüm dünyada hızla büyümeye devam ediyor
Yayınlama: 06.08.2024
2
A+
A-

Çin otomotiv endüstrisinin lideri SAIC, üstün teknolojisi ve üretim gücü ile satış performansını artırmaya devam ediyor. 2024 yılının ilk 6 aylık dönemine ait üretim ve satış raporlarını açıklayan üretim devi, toplam 2,1 milyon adetlik satışla yılın ilk yarısında da liderliğini korudu. SAIC, “Büyüme Getiren Yeni Üçlü” stratejisi kapsamında kendi markaları, yeni enerji araçları (NEV) ve yurt dışı pazarlarına odaklanarak büyük bir başarıya imza attı. İlk yarıyılda kendi markalarına ait satışları, toplam satışların %59'unu oluşturarak 1,26 milyon adede ulaştı. Yeni enerjili araç satışları güçlü bir artışla 522 bin adede ve yurt dışı pazarlara yapılan satışlar 554 bin adede yükseldi.

Çin’in en büyük otomobil üreticisi olan SAIC, global satış performansını artırmaya devam ediyor. 2024 yılının ilk yarısına ait sonuçlarını paylaşan üretim devi; Büyüme Getiren Yeni Üçlü olarak isimlendirdiği; kendi markaları, yeni enerji araçları (NEV) ve yurt dışı pazarlarından oluşan üç büyük stratejik alana odaklanarak performansına güç katıyor. Şirketin kendi markalarına ait satışları, şirketin satışlarının yüzde 59'unu oluşturarak 1,26 milyon adede, yeni enerjili araç (NEV) satışları yıllık yüzde 29,5 artışla 522 bin adede ve yurt dışı pazarlara yapılan satışlar yıllık yüzde 13,9 artışla 554 bin adede ulaştı. Büyüme Getiren Yeni Üçlü ile benzersiz bir ivme yakalayan SAIC; ortak girişimlerden kendine ait markalara, fosil yakıtlı araçlardan elektrikli araçlara ve iç pazardan yurt dışı pazarlara yönelerek başarılı yeni kalkınma modeli ile göz kamaştırıyor.

Büyüme Getiren Yeni Üçlü ile Süper Hızlı Büyüme!

2018 yılından bu yana SAIC’in yıllık yeni enerjili araç (NEV) satışları 142 bin adetten 1,12 milyona yükseldi. 7 katlık artışa işaret eden bu satış sonuçlarıyla SAIC, global yeni enerjili araç (NEV) satışlarında en üst sıralarda yer aldı. SAIC’in yurt dışı pazarlarına yapılan yıllık satışları 277 bin adetten 1,2 milyon adede yükselerek üç kattan fazla arttı. Ayrıca şirket, yurt dışı satışlarında Çinli otomobil şirketleri arasında en üst sıradaki yerini korudu ve kendine ait markaların satış oranı SAIC’in toplam satışlarının yarısından fazlasını aşarak yüzde 39,5'ten yüzde 55,3'e yükseldi. SAIC, Büyüme Getiren Yeni Üçlü’nün sağlamış olduğu güçlü ivmeye dayanarak; ortak girişimlerden kendine ait markalara, fosil yakıtlı araçlardan elektrikli araçlara ve iç pazardan yurt dışı pazarlara yönelen yeni bir kalkınma modelinin inşasını hızlandırıyor.

MG Bataryalarında Endüstrinin En Yüksek Standardına Ulaşıldı!

SAIC’in 2024 Ocak-Haziran dönemindeki yeni enerjili araç (NEV) satışları yıllık yüzde 29,5 artışla 522 bin adede ulaştı. SAIC IM Motors, haziran ayında 6 bin adedin üzerinde satarak yeni yükselen markalarının en üst ligine yükseldi. Yılın ilk yarısındaki toplam satışları yıllık yüzde 135 artışla 22 bin adede ulaştı. SAIC’in binek araç satışları ise yılın ilk yarısında 128 bin adede ulaşarak büyümeye devam etti. SAIC Volkswagen, fosil yakıtlı araçlardaki pazar payını korurken, hibrit ve elektrikli araçlarda da büyük bir atılım yaptı. Ocak-Haziran döneminde, hibrit ve elektrikli araç satışları yıllık yüzde 48 artarak 57 bin adede ulaştı. SAIC-GM ise hibrit ve elektrikli araç satışlarında yüzde 85,1'lik bir artışla 47 bin adedi geçti. SAIC çatısı altında yer alan Roewe ve MG markaları, Çin'de “Süper Güvenlikli Batarya Taahhüdü” sürecini başlattı. Bu taahhüt, endüstrinin en yüksek güvenlik standardını temsil ediyor.

MG, Avrupa’daki İstikrarlı Büyümesini Sürdürüyor!

SAIC’in Ocak-Haziran döneminde yurt dışı pazarlarına yaptığı satışlar yıllık yüzde 13,9 artışla 554 bin adede ulaştı. Şirket böylece Çinli otomobil şirketleri arasında liderliğini sürdürdü. SAIC’in MG markası, Avrupa pazarında Tesla’yı geçerek en çok satılan ilk 20 marka arasına girdi. Aynı zamanda marka, Avrupa’da birçok önemli markanın bir önceki seneye kıyasla satışlarının düştüğü 2024 ilk yarıyılında satışlarını en çok artıran ilk 3 markadan biri oldu. Kızıldeniz Krizi ve AB’nin bu yılın başından itibaren uyguladığı anti-sübvansiyon tarifelerinin etkisine rağmen, MG markasının Avrupa pazarındaki satışları Ocak-Haziran döneminde 120 bin adedin üzerinde gerçekleşti.

Ortak Girişimden Ortak Yaratıma!

Tüm dünyada otomotiv endüstrisi elektrikliye ve akıllı araç çağına doğru hızla ilerlerken ve Çin'in yeni enerji araçları (NEV) dünyasındaki yükselişiyle birlikte Çin'in otomotiv endüstrisindeki ortak girişimler ve iş birlikleri “ortak teknolojik inovasyon” yaklaşımına dönüştü. Dünyadaki en ileri akıllı elektrikli teknolojilerini elinde tutan SAIC, “teknolojik güçlenme” elde etmek için ortaklarıyla iş birliği anlaşmaları imzaladı. Bu anlaşmalar kapsamında; geçtiğimiz mayısta Audi için birden fazla üst seviye akıllı yeni enerjili araç (NEV) ve Gelişmiş Dijital Platformu Audi ile birlikte geliştirmek üzere iş ortaklığı oluşturdu. Geçtiğimiz haziranda ise 40 senedir ortaklığını sürdürdüğü Volkswagen ile ortaklaşa üç adet şarj edilebilir hibrit model ve iki tamamen elektrikli model geliştirmek üzere yeni bir ürün teknolojisi için iş birliği anlaşması imzaladı. Ayrıca SAIC, yeni temel yetenekler edinme, yeni pazarları keşfetme ve yeni mobilite ve yaşam tarzları yaratma konusunda ortak girişimleri destekleyeceğini de açıkladı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.