Erkul: Yapay zeka spor organizasyonlarının vazgeçilmezi olacak

Cerebrum Tech kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Dr. R. Erdem Erkul, yapay zekanın spor organizasyonlarının vazgeçilmezi olacağını söyledi.

Erkul: Yapay zeka spor organizasyonlarının vazgeçilmezi olacak
Yayınlama: 06.08.2024
3
A+
A-

Erkul “Çok yakında yapay zekâ teknolojileri, sporcuların ve olimpiyatlar gibi büyük spor organizasyonlarının vazgeçilmezi olacak. Yapay zekâ sayesinde çok daha fazla rekora tanık olacağımıza inanıyorum” dedi.

Cerebrum Tech kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Dr. R. Erdem Erkul, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarının yapay zeka devrimine sahne olduğunu söyledi. Erkul, sadece ilk yedi günde 21 rekorun kırıldığı Paris’te sporcuların artan performansının en önemli nedenlerinden birinin yapay zekâ olduğunu öne sürdü.

Erdem Erkul'a göre, yapay zeka hayatın her alanında olduğu gibi spor dünyasında da radikal değişimler getiriyor. 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda yoğun bir şekilde kullanılan yapay zeka, sporcuların performansını belirgin şekilde artırarak çok sayıda rekorun kırılmasını sağladı. Oyunların ilk yedi gününde toplam 21 dünya ve olimpiyat rekoru kırıldı.

Paris'in olimpiyat oyunlarına ilk kez ev sahipliği yaptığı 1900 yılında, Fransız bilim adamı Étienne-Jules Marey, makineli tüfeğe benzeyen kronofotografi cihazıyla hareket eden sporcuları fotoğraflamayı başarmıştı.Yapay zekâ, olimpiyatlara katılan sporcuların antrenman verilerinin analizi, performans optimizasyonu ve sakatlık risklerinin azaltılması gibi konularda yoğun bir şekilde kullanılıyor. Yapay zeka, daha kişiselleştirilmiş eğitim rutinleri geliştirmenin ve veri destekli içgörüleri kullanmanın yanı sıra, eğitim yoldaşlarını simüle etmek için de kullanılıyor. Sporcuların ayakkabıları ve formaları bile daha üstün performans için yapay zekayla tasarlanıyor.

Olimpiyat oyunlarında hakemler de yapay zekadan yararlanıyor. Verilerin gerçek zamanlı analizi hakemlerin daha hızlı ve objektif kararlar almasına yardımcı oluyor.

Öte yandan IOC önemli bilgilerin sporcular için daha erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla bir yapay zeka sohbet robotu da oluşturdu. Intel destekli Athlete365 platformu, sosyal medya yönergeleri, Kural 50 düzenlemeleri, dopingle mücadele kuralları ve benzeri konularda sık sorulan sorulara kolay ve hızlı yanıtlar veriyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.