Google çevrimiçi aramada tekel olmak için açtığı davayı kaybetti

Stockholm, 6 Ağustos (Hibya) – CNN’nin haberine göre ABD’de Federal bir yargıç Pazartesi günü verdiği kararla Google’ın arama faaliyetleriyle ABD antitröst yasalarını ihlal ettiğine hükmederek teknoloji devine milyonlarca Amerikalının internette bilgi edinme biçimini yeniden şekillendirme ve onlarca yıllık hakimiyetini altüst etme potansiyeline sahip sarsıcı bir mahkeme yenilgisi yaşattı.

Google çevrimiçi aramada tekel olmak için açtığı davayı kaybetti
Yayınlama: 06.08.2024
0
A+
A-

Dava Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından açıldı ve bakanlık 20 yıldır ilk kez Amerikan tekelcilik karşıtı yasanın ihlaline ilişkin bir davayı kazanmış oldu.

Mahkeme “Tanık ifadeleri ve kanıtları dikkatle değerlendirip tarttıktan sonra mahkeme şu sonuca varmıştır: Google bir tekelcidir ve tekelini korumak için tekel gibi davranmıştır,” diye yazdı

ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi'nin kararı, Google'ın en eski ve en önemli işine yönelik çarpıcı bir azarlama niteliğinde.

Şirket, akıllı telefonlarda ve web tarayıcılarında dünyanın varsayılan arama sağlayıcısı olarak hakim bir konum elde etmek için özel sözleşmelere on milyarlarca dolar harcadı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.