Rudakov: Rusya, Lübnan’ın ihtiyaç zamanlarında yardım eli uzatmaya her zaman hazır

Beyrut, 5 Ağustos (Hibya) – Rusya’nın Lübnan Büyükelçisi Aleksandr Rudakov, Moskova ve Beyrut arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 80. yıl dönümüne ithaf ettiği “Rus-Lübnan ilişkilerinin tarihi üzerine” başlıklı bir makale yayımladı.

Rudakov: Rusya, Lübnan’ın ihtiyaç zamanlarında yardım eli uzatmaya her zaman hazır
Yayınlama: 05.08.2024
0
A+
A-

Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi Rudakov, 1944 yılında, Lübnan Cumhuriyeti Hükümeti'nin, diplomatik ilişkiler kurma önerisiyle SSCB liderliğine başvurduğunu aktardı.

Sovyetler Birliği'nin, Lübnan'ın bağımsızlığının garantörü olarak hareket ettiği ve Batı'nın baskısının zincirlerinden yeni kurtulmuş bir başka Ortadoğu ülkesinin uluslararası alanda tanınmasına önemli bir katkıda bulunduğunu belirten Rudakov, “Lübnan'da pasaport formları ve banknotlar da dahil olmak üzere resmi belgelerde kullanılan sedir resminin yaratıcısı Rusya'dan gelen göçmenlere aittir. Birçok Lübnanlı eğitimini SSCB ve Rusya'da aldı. Rusya, dış politika ilkelerini evrensel olarak takip eder ve Lübnan'ın egemenlik işlerine asla karışmaz. Ancak ihtiyaç zamanlarında yardım eli uzatmaya her zaman hazırız.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.