Altın madalya sahibi tenisçi Zheng Qinwen’den örnek sporculara övgü

10 yıl önce, Çinli oyuncu Li Na, Avustralya Açık tek kadınlarda kazandığı kupayı kaldırdı ve Asya’nın ilk Avustralya Açık tekler şampiyonu oldu. Çok sayıda Çinli çocuk bu maçı televizyon ekranlarından izledi.

Altın madalya sahibi tenisçi Zheng Qinwen’den örnek sporculara övgü
Yayınlama: 05.08.2024
0
A+
A-

10 yıl önce, Çinli oyuncu Li Na, Avustralya Açık tek kadınlarda kazandığı kupayı kaldırdı ve Asya’nın ilk Avustralya Açık tekler şampiyonu oldu. Çok sayıda Çinli çocuk bu maçı televizyon ekranlarından izledi. Fotoğrafın en sağındaki Çinli kız çocuğunun ismi Zheng Qinwen’dir. O yıl Zheng 11 yaşındaydı.

3 Ağustos’ta 21 yaşındaki Zheng Qinwen, Paris Olimpiyatları’nda teniste 1 saat 45 dakika süren mücadelede Hırvat Donna Vekic’i 2-0 yenerek tek kadınlar kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

Zheng, tenis tek kategorisinde Olimpiyat oyunlarında altın madalya elde eden ilk Çinli tenisçi oldu.

Paris Olimpiyat Oyunları’nın tenis müsabakalarının yapıldığı Roland Garros, Çin tenisi için şanslı bir yer olarak kabul edilebilir. 13 yıl önce Li Na burada Fransa Açık tek kadınlar şampiyonluğunu kazanarak, teniste Grand Slam tekler şampiyonluğunu kazanan ilk Asyalı oyuncu oldu. Paris Olimpiyat Oyunları’nın tenis müsabakasında, Çinli oyuncular Zhang Zhizhen ve Wang Xinyu, karışık çiftler müsabakasında Çin’in ilk tenis karışık çiftler Olimpiyat madalyasını kazandı. Zheng Qinwen, tek kadınlar yarı finalinde şu anki dünya birincisini ve beş kez Grand Slam şampiyonu Iga Swiatek’i geride bırakarak, Li Na’nın 2008 Beijing Olimpiyatları’nda tek kadınlarda elde ettiği dördüncü sırayı aştı.

Altın madalyayı kazandıktan sonra düzenlenen basın toplantısında Zheng Qinwen, ilham aldığı başka bir sporcudan bahsetti.

2004 Atina Olimpiyat Oyunları erkekler 110 metre engelli finalinde Liu Xiang, bir mucize yaratarak kısa mesafe koşularında Çin’in ilk olimpiyat altın madalyasını kazandı.

Zheng Qinwen, “Müsabakadan önce Liu Xiang’ın 2004 yılında Atina’da şampiyon olduğu anın görüntüsünü çok izledim. O görüntüyle kendimi teşvik ediyordum. Liu, bir röportajda 21 yaşında altın madalyayı kazanarak hayatının zirvesine ulaştığını söyledi. Bu sene ben de 21 yaşındayım. Tam 20 yıl sonra Olimpiyat Oyunları’ndayım. Ben de başaracağımı hissettim.” diye konuştu.

20 yıl önceki Liu Xiang’dan ve 10 yıl önceki Li Na’dan bugünkü Zheng Qinwen’e, örnek sporcuların gücü nesilden nesile aktarılıyor. Zheng Qinwen, “Ben her zaman buna inanıyorum: örnek sporcuların gücü nesilden nesile aktarılabilir. Eğer bugünkü zaferim daha fazla çocuğa tenis hayalleri kazandırabilirse, o zaman her şeye değer. 10 yıl ya da 20 yıl sonra bu sahnede ayakta durabilmelerini ümit ediyorum.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.