Boğa koşusunun ardından Bitcoin’de konsolidasyon yaşanabilir

Bitfinex Alpha Raporu’na göre, ABD’de enflasyon baskısı azalırken Fed’in eylül ayında faiz indirimine gitme ihtimali artıyor. Volatilitede beklenen düşüş ve kaldıraçlı pozisyonlardaki artış, kısa vadede duraklama ihtimalini ortaya koyuyor.

Boğa koşusunun ardından Bitcoin’de konsolidasyon yaşanabilir
Yayınlama: 05.08.2024
1
A+
A-

Bitfinex’in yayımladığı 115. Alpha Raporu’na göre Bitcoin, haftanın ortasında kısa bir geri çekilmeye ve zorlu bir dirençle karşılaşmasına rağmen 70.000 dolar seviyelerine kadar yükseldi. BTC, daha önceki Alpha Raporları’nda yerel dip olarak belirtilen seviyeden yüzde 30'u aşkın artış gösterdi.

Geçtiğimiz hafta üst direnç seviyelerinin aşılmasına rağmen, net piyasa satışları belirgin hale geldi. Kâr realizasyonları piyasayı baskılarken, Mt. Gox alacaklılarına BTC'nin kademeli dağıtımı da bu süreci destekledi. Ancak, piyasa bu durumları iyi absorbe etti ve daha güçlü alıcıların devreye girdiğini gösterdi. Ayrıca, mevcut kısa vadeli yatırımcıların 65,700 dolar seviyesindeki gerçekleşen değeri (realized price) sağlam bir destek olarak işlev gördü. Vadeli işlemler piyasasında açık pozisyonlarda yaşanan artış, kaldıraçlı işlemlerin yeniden devrede olduğunu gösteriyor. Spot piyasa satışlarına rağmen, kaldıraçlı uzun pozisyonlar fiyatları desteklemeye devam etti.

BTC için hareketli bir dönem yaşanabilir

İleriye dönük olarak, piyasanın sonraki hamleleri kritik bir öneme sahip olacak. Volatilitedeki beklenen düşüş ve kaldıraçlı pozisyonlardaki artış, kısa vadede duraklama veya aralık içinde işlem görme ihtimalini ortaya koyuyor. Ana destek seviyelerinin korunması ve yükseliş ivmesinin artmasıyla birlikte, BTC için hareketli bir dönem yaşanabilir.

ABD ekonomisi, 2024'ün ikinci çeyreğinde beklenenden daha güçlü bir büyüme gösterdi ve GSYİH yıllık bazda yüzde 2,8 oranında arttı. Bu büyüme, önemli tüketici harcamaları ve iş yatırımları ile desteklendi ve ekonominin dayanıklılığını vurguladı.

Enflasyon baskıları hafifledi ve fiyatlar, mal maliyetlerindeki düşüşün hizmet fiyatlarındaki artışı dengelemesiyle ılımlı bir şekilde yükseldi. Bu durum, eylül ayında Fed’in faiz indirimi yapma olasılığını artırdı.

SEC’den, Grayscale’e onay

Geçtiğimiz hafta kripto dünyasında; SEC, Grayscale'in yeni Bitcoin Mini Trust'ı için 19b-4 formunu onayladı ve bu trust “BTC” sembolü altında işlem görecek. Bu gelişmeyle, GBTC hissedarlarına yeni hisseler dağıtılarak şeffaflık ve piyasa düzeni artırılacak. Bu arada, Michigan Eyaleti Emeklilik Sistemi, ARK 21Shares Bitcoin ETF'ine 6,6 milyon dolar yatırım yaptı. Bu yatırım, Wisconsin City'nin adımına benzerlik taşımakla birlikte aynı zamanda daha büyük bir yatırıma işaret ediyor.

Düzenleyici cephede; Fed, Silvergate Bank ve ana şirketi Silvergate Capital Corporation'a karşı tüm yaptırım eylemlerini sonlandırdı. Ancak, bankacılık faaliyetlerini durdurmuş olmasına rağmen, Silvergate hala yasal zorluklarla karşı karşıya. Bunlar arasında FTX dolandırıcılığına karıştığı iddiasıyla açılan son SEC davası da bulunuyor.

Trump’tan Bitcoin vurgusu

Siyasi arenada, ABD başkan adayı Donald Trump, Bitcoin'in ABD ekonomisini dönüştürme potansiyeline dikkat çekti ve Amerikan kripto alanında lider olma arzusunu vurguladı. Trump, kripto yeniliklerini destekleyen yeni bir SEC Başkanı atamayı ve stratejik bir ulusal Bitcoin rezervi oluşturmayı önerdi. Ayrıca, Bitcoin'in değerinin geleneksel varlıkları aşacağını ön gördü ve merkez bankası dijital para birimlerine karşı çıkarak ABD'yi önde gelen bir kripto ulusu yapma sözü verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.