Başkan Büyükkılıç, Kuşçu’da Su Sporları Merkezi açılışına katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valiliği ve Kocasinan Belediyesi iş birliği ile yapımı tamamlanan Kayseri Kuşçu Su Sporları Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Başkan Büyükkılıç, Kuşçu’da Su Sporları Merkezi açılışına katıldı
Yayınlama: 04.08.2024
1
A+
A-

Başkan Büyükkılıç burada yaptığı konuşmada, “Yaptığımız çalışmalar ile adeta Kayseri’mizi, merkezi ile taşrası ile sporun merkezi haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kocasinan Kuşçu’da gerçekleşen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Vali Gökmen Çiçek, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, il protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sporcular ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükkılıç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Aces 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de, bu ünvana yakışan böylesine önemli ve anlamlı su sporlarına yönelik yapılan çalışmadan ötürü Vali Gökmen Çiçek ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile emeği geçenleri tebrik ederek, onlara teşekkür etti.

Kuşçu’yu geliştirmek, yolları ile yeşil alanları ile bölgeyi canlandırmak için hep beraber çalıştıklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Sağ olasınız. İyi ki varsınız. Kayseri, ticaret ve sanayi kentidir diyoruz. Doğrudur. Ama bunu yanında turizm şehridir diyoruz. Bunun yanında sporun merkezi olmaya devam ediyor. Dünyada sayılı spor şehri haline gelmesi için gayretlerimizi hep beraber sürdürüyoruz. Kocasinan’ımız, Melikgazi’miz, Talas’ımız ya da diğer ilçelerimiz. Aces 2024 ünvanını aldık, inşallah bunu da geliştiriyor, devam ettiriyoruz. Gerek Erciyes Kayak Merkezi’mizle gerek su sporları ile gerekse burada yarı olimpik yaptığımız çalışmalar ile adeta Kayseri’mizi merkezi ile taşrası ile sporun merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Şöyle bana rakamlar verdiler, inanın ben de şaşırdım. Spor A.Ş.’nin imkânlarından istifade eden 2019’dan bu yana tam 3 milyonun üzerinde Kayserili hemşehrilerimiz olmuş. Mutlaka Kayseri’deki yapılan bu faaliyetlerde yer almış. Bunlar bizim için sevindirici” dedi.

ErVa sporla ilgili Vali Gökmen Çiçek’e teşekkür eden Büyükkılıç, Kayseri’den olimpiyatlara sporcu çıkarma gayretinde olduklarını ifade etti. Atlı spor kulübü Kayseri tesisleri, Erciyes Kayak Merkezi, Yüksek irtifa Spor Merkezi’nin sporculara hizmet verdiğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, tesislerin antrenörler tarafından beğeni ve övgü ile karşılandığını sözlerine ekledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.