Trump Putin’i mahkum takası konusundaki “harika anlaşma” için kutladı

Washington, 4 Ağustos (Hibya) – ABD’nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Rusya lideri Vladimir Putin’i bir dizi Batılı ülkeyle yaptığı esir takası anlaşması dolayısıyla tebrik etti.

Trump Putin’i mahkum takası konusundaki “harika anlaşma” için kutladı
Yayınlama: 04.08.2024
2
A+
A-

Trump Atlanta, Georgia'daki destekçilerine Putin'in “harika bir anlaşma daha yaptığını” söyledi.

 

Ancak Trump'a göre bu anlaşma Washington için berbat bir anlaşmaydı. Politikacı, “İnsanlarımızı geri aldık ama korkunç, çok korkunç anlaşmalar yaptık” diye vurguladı.

 

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) 1 Ağustos'ta, çeşitli NATO ülkelerinde tutuklu ya da hükümlü bulunan sekiz Rus vatandaşı ile iki çocuğun, Ankara'daki havaalanında gerçekleştirilen esir takası sonrasında ülkelerine döndüklerini bildirdi. Takas edilenlerden biri Almanya'da müebbet hapis cezasını çeken Rus vatandaşı Vadim Krasikov'du. Ruslar, diğer ülkelerin çıkarları doğrultusunda hareket eden bir grup kişiyle takas edildi.

 

ABD Başkanı Joe Biden'a göre, Rusya tutuklu takası kapsamında aralarında eski ABD Deniz Piyadesi Paul Whelan ve Rusya'da casusluktan hüküm giymiş Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich'in de bulunduğu 16 kişiyi serbest bıraktı.

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.