İngiltere Başbakanı Starmer, birçok İngiliz şehrine yayılan huzursuzluğu kınadı

Londra, 4 Ağustos (Hibya) – İngiltere Başbakanı Keir Starmer yaptığı açıklamada son günlerde İngiltere’nin çeşitli kentlerinde meydana gelen şiddet içerikli protestoları kınadı.

İngiltere Başbakanı Starmer, birçok İngiliz şehrine yayılan huzursuzluğu kınadı
Yayınlama: 04.08.2024
0
A+
A-

Başbakan, polis memurlarına saldıran ve “nefret tohumları ekmeye” çalışan “aşırılık yanlılarına” karşı atılan adımlarda polisin “tam desteğine” sahip olduğunu vurguladı.

Starmer, ''İfade özgürlüğü hakkı ve gördüğümüz şiddet olayları birbirinden çok farklı şeylerdir. Şiddetin hiçbir türünün mazereti olamaz.'' diye konuştu.

Starmer'in kınama açıklaması, Başbakan Yardımcısı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı ile Birleşik Krallık'ın dört bir yanına yayılan protestolarla ilgili bir toplantı yaptığı sırada geldi.

Southport'taki bir dans okulunda Taylor Swift atölyesine katılan üç kızın 29 Temmuz'da bıçaklı bir saldırı sonucu öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler, karşı gösteriler ve huzursuzluk dün de İngiltere'nin çeşitli kentlerinde devam etti.

Burada sağcı radikaller, 17 yaşındaki zanlının terör yetkililerinin merceği altında olan Suriyeli bir sığınmacı olduğu yönündeki yanlış söylentilerin ardından sokaklara döküldü.

The Guardian, bu olayın aynı zamanda ırkçılık karşıtı göstericileri de sokağa döktüğünü ve polise göre Cumartesi günkü huzursuzluğun temelinde iki grup arasındaki çatışmaların yattığını yazdı.

Londra'nın yanı sıra Liverpool, Hull, Nottingham, Manchester, Leeds ve Kuzey İrlanda'da Belfast'ta da huzursuzluk olduğuna dair haberler var.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.