İZPA Bilim Kurulu ilk toplantısını yaptı

Yeniden yapılandırılan İzmir Planlama Ajansı (İZPA) ilk Bilim Kurulu toplantısını yaptı.

İZPA Bilim Kurulu ilk toplantısını yaptı
Yayınlama: 03.08.2024
1
A+
A-

Kent yönetiminden halk sağlığına kadar alanında uzman İzmirli akademisyenlerin katılımıyla oluşturulan İZPA Bilim Kurulu’nun toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. İlk gündem maddesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı oldu.

Bilim Kurulu’nun çalışması ve yol haritası hakkında konuşan Başkan Cemil Tugay, “Stratejik Plan çalışması yaparak önümüzdeki yılların yol haritasını oluşturuyoruz. Siz değerli bilim insanlarıyla bu nedenle bir aradayız. Biraz farklı bir şey deniyoruz. Bunu daha önce aslında Karşıyaka’da başlattık. Aynı konuya farklı bakış açılarıyla yaklaşan insanların kentin sorunlarına bir arada çözümler geliştirmesine ihtiyacımız var. Bu çalışmaya altyapı hazırlamak, ihtiyaç duyulan her konuda belediyenin imkanlarını sizlere sunmak için ben kendi irademi ortaya koyuyorum. Sizin ve birlikte yapmak istediklerinizle ilgili ne gerekiyorsa sağlayacağız.” diye konuştu.

Toplantının ilk gündem maddesinde paydaş katılım toplantıları devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı masaya yatırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Asuman Türkmen Meral’in sunumunun ardından İZPA Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, Stratejik Plan ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sunumun ardından akademisyenler kente dair çeşitli konularda Başkan Tugay’a ve kurul üyelerine bilgi verdi. İnovasyon, fen bilimleri, inşaat, ulaşım, arkeoloji, çevre, su yönetimi, şehir plancılığı, sosyoloji, organik atık, küreselleşme, şehir yönetimi, toprak yönetimi, jeoloji,     deprem araştırmaları, kültürel mirasın korunması, iklim değişikliği, siyaset bilimi gibi pek çok alanda uzman akademisyenlerden oluşan İZPA Bilim Kurulu, aylık ve yıllık periyotlarda toplantılar düzenleyecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.