Kamala Harris Demokratların başkan adaylığını fiilen garantiledi

Washington, 3 Ağustos (Hibya) – Kamala Harris Cuma günü yaptığı açıklamada, Demokratların başkan adayı olmak için delegelerden yeterli oyu almaktan “onur duyduğunu” belirtti. Bu kendisini büyük bir partinin adayı olan ilk Siyah kadın ve Güney Asya kökenli kişi yaptı.

Kamala Harris Demokratların başkan adaylığını fiilen garantiledi
Yayınlama: 03.08.2024
2
A+
A-

Demokratik Ulusal Komite Başkanı Jaime Harrison, başkan yardımcısının Kasım ayında Donald Trump'a karşı partinin adayı olmak için delegelerin çoğunluğunun oyunu aldığını, ancak adaylığının sanal yoklama oylamasının sona ereceği Pazartesi gününe kadar resmiyet kazanmayacağını açıkladı.

Harris, canlı yayınlanan bir destekçi toplantısında “Demokratların muhtemel adayı olmaktan onur duyuyorum” dedi. Harris'in aday adaylığından parti adaylığına yükselişi, ABD siyasetinde, partinin muhtemel adayı Joe Biden'ın, seçilmiş Demokratlar, bağışçılar ve aktivistlerden gelen kenara çekilme çağrılarını ateşleyen felaket bir tartışma performansının ardından yeniden seçilme teklifini sona erdirdiği birkaç haftalık çalkantılı bir dönemi kapattı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.