İmamoğlu: Mutluluğumuzu birbirimizi yok ederek değil, paylaşarak sağlamak mümkün

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, yaklaşık 2,5 yıldır savaşın pençesinde kıvranan Ukrayna’nın Odessa kentine 10 İETT otobüsü hibe etti.

İmamoğlu: Mutluluğumuzu birbirimizi yok ederek değil, paylaşarak sağlamak mümkün
Yayınlama: 02.08.2024
3
A+
A-

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Odessa Belediye Başkanı Gennadiy Trukhanov ile 16 Aralık 2023 tarihinde çevrimiçi bir görüşme gerçekleştirdi. Trukhanov, İmamoğlu ile yaptığı görüşmede, yaşanan savaş ve olağanüstü koşullar nedeniyle şehirde birçok hizmetin verilemez hale geldiği, yaşanan koşulların gün geçtikçe ağırlaştığı bilgilerini paylaştı. Toplu taşıma sisteminin de işlemez hale geldiğini aktaran Trukhanov, İmamoğlu’ndan İBB tarafından kullanılmayan ve işler durumda olan 10 adet ikinci el otobüsün Odessa Belediyesine hibe edilmesi talebinde bulundu. Trukhanov’un talebi üzerine İBB tarafından, insani yardım kapsamında hibe edilmesi planlanan 10 adet otobüs belirlendi.

İmamoğlu: Mutluluğumuzu birbirimizi yok ederek değil, paylaşarak sağlamak mümkün

11 Temmuz 2024 tarihli İBB Meclis kararıyla, hibe edilecek otobüsler için İETT görevlendirildi. Otobüslerin nakliye, gümrük işlemleri ve Odessa Belediyesi yetkililerine teslim edilmesi ile birlikte gerekli görülecek teknik eğitim ve yedek parça hazırlıkları tamamlandı. Odessa’ya gönderilmek üzere tüm bakımları yapılan 10 İETT otobüsü, İmamoğlu ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi’nin katıldığı törenle Ukrayna’ya uğurlandı. İETT İkitelli Garajı’nda gerçekleştirilen uğurlama töreninde, 28 Temmuz – 3 Ağustos 2024 tarihleri arasında İBB ev sahipliğinde İstanbul’a ziyaret gerçekleştiren, yaşları 10 ile 16 arasında değişen 45 çocuk da uğurlama töreninde hazır bulundu.

İmamoğlu, üzerinde, “İstanbul Senin Yanında” yazılı şapka takarak yaptığı konuşmasında, özetle şunları söyledi: 

“Bugün en güzel fotoğraf, elbette eşlik eden sevgili çocuklar. Dünyanın bütün çocukları, kardeştir ve bugünlerde hepimizin bilmesi ve sahip çıkması gereken gerçek budur. Bu gerçeği unutanlar, çocukların kardeşliğini yok etmeye çalışanlar olabilir. Ama biz, ülkemizde muazzam bir mirasa sahibiz. ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Atatürk'ün izinden gideceğiz. Ve savaşlar son bulsun, dünyanın bütün çocukları barışa kavuşsun diye, elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. İstanbul ve Odessa, 1997’den bu yana kardeş şehirlerdir. Savaş koşullarıyla mücadele eden kardeş şehir Odessa'ya, bugün 10 adet İETT otobüsü hibe ediyoruz. Dilerim, bu otobüsler, Odessa'daki zorlu ulaşım şartlarını biraz olsun iyileştirecek ve oradaki savaşın zorluğu altında zulüm gören insanlar, bir nebze olsun çağdaş bir hizmetle buluşacaklardır.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: Mutluluğumuzu birbirimizi yok ederek değil, paylaşarak sağlamak mümkün

Bu tarz desteklerin devam edeceğine dikkat çeken İmamoğlu, “Daha önce de Odessa Belediye Başkanı'nın talebi üzerine, 41 adet jeneratör ve insani yardım malzemelerimizi içeren 5 adet TIR’ı yollamıştık. Yine aynı şekilde Polonya'ya ilk dönemde giden, Ukrayna'dan göç etmek zorunda olan Ukraynalı insanlara, komşulara, buradan Polonya'ya, Varşova'ya TIR’larımızı yollayarak, insani yardımda bulunmayı kendimize sorumluluk edindik. İhtiyaç olduğu her ortamda, saygıdeğer Başkonsolos ve ekibiyle her zaman istişare halinde oluyor ve savaş altındaki insanlara -ki başta çocuklara- destek olma konusunda özenli bir gayret gösteriyoruz. Refahımızı ve mutluluğumuzu, birbirimizi yok ederek değil, birbirimizle paylaşarak, yardımlaşarak sağlamanın mümkün olduğunu bilmeliyiz.” dedi.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Nedilskyi de konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

“Bugün, İstanbul ve Odessa şehirleri, bu şehirlerin sakinleri ve genel anlamda Ukrayna ve Türkiye halkları için özel bir gündür. Sayın Belediye Başkanı, İBB’nin kardeş şehir Odessa’ya yardım olarak verdiği 10 otobüsün teslim törenine sizinle birlikte katılmaktan büyük bir onur duyuyorum. Ukrayna'nın ve bilhassa Odessa'nın geçirdiği bu zor günlerde, İBB’nin, yaşananlara seyirci kalmaktansa, kardeş şehrine yardım eli uzatmayı seçti için ziyadesiyle minnettarız. Ukraynalı çocukların da Odessa’ya döndükten sonra bu otobüs hizmetinden, diğer Odessa sakinleriyle aynı düzeyde yararlanacağından şüphem yoktur. Otobüs yardımı, İBB’nin Odessa'ya verdiği desteğin ikinci adımını oluşturmaktadır. Belediye Başkanı, Odessa sakinlerine ısı, ışık ve destek verdiğiniz için şahsınıza ve ekibinize teşekkürlerimi sunarım.”

Konuşmaların ardından İmamoğlu, Başkonsolos Nedilskyi ve Ukraynalı çocuklarla birlikte, Odessa’ya yolcu edilecek 10 İETT otobüsünün önünde anı fotoğrafı çektirdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.