Başkan Özer: Yedi noktada daha sıcak yemek dağıtım merkezi açacağız

Esenyurt Belediyesi ‘İstiklal Aşevi Yemek Dağıtım Noktası’ hizmete açıldı.

Başkan Özer: Yedi noktada daha sıcak yemek dağıtım merkezi açacağız
Yayınlama: 02.08.2024
2
A+
A-

Açılışını Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in gerçekleştirdiği dağıtım noktasında, cuma namazı çıkışı vatandaşlara ilk yemek dağıtıldı.

Esenyurt genelinde aşevi yemek dağıtım noktalarının sayısını peyderpey artırarak çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizen Başkan Özer; “Göreve gelir gelmez en önemsediğimiz işlerin başında sosyal belediyecilik anlayışı geliyor. Aslında bunlar sosyal devletin işi. Dolayısıyla yerel yönetimler sosyal devletin eksik bıraktığı yerde halkın imdadına koşabilmek için sorumluluk yüklenmek durumundadırlar. Onlara kanunla verilmiş böyle bir görev yok, ancak halkın seçtiği belediye başkanı onların her türlü sorunu ile ilgilenmek durumundadır. Bugün burada, İstiklal Mahallemizde ilkini açıyoruz. Ardından yedi noktada daha sıcak yemek dağıtım merkezi açacağız.” dedi.

Başkan Özer: Yedi noktada daha sıcak yemek dağıtım merkezi açacağız

Konuşmasında her vatandaşın insanlık onuruna yakışır bir biçimde yaşaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Özer; “Bu merkezde her gün bin kişiye sıcak yemek ikram edeceğiz. Ve bu hizmeti tamamen ücretsiz olarak yerine getireceğiz. Bugün etin kilosu bin liraya dayanmış durumda maalesef. Emeklilerin maaşı 10 bin lira. Bir insan bir lokantaya girip bir et yemeği yiyip çıktığı zaman 700-800 lira hesapla karşılaşıyor. Herkesin bu ülkede insanlık onuruna yakışır bir düzeyde yaşama hakkı var. Herkese iş ve aş sağlayamıyorsanız bile onlara el uzatmak durumundasınız” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.