Bayraktar: Masal diyenlere inat inşallah Mavi Vatan denizlerdeki destanımız olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Abdülhamid Han Gemisi’ni İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz’e uğurladıklarını bildirdi.

Bayraktar: Masal diyenlere inat inşallah Mavi Vatan denizlerdeki destanımız olacak
Yayınlama: 02.08.2024
2
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Abdülhamid Han Gemisi'ni İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz’e uğurladıklarını ve geminin üç derin deniz sondajı yaptığını açıkladı.

Abdülhamid Han Gemisinin Karadeniz'de hem Sakarya Gaz Sahası’ndaki üretim faaliyetlerine destek olacağını hem de yeni keşifler için arama faaliyetleri yürüteceğini belirten Bayraktar, “Sakarya Gaz Sahası’ndaki yaklaşık 2.4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayan günlük 5.5 milyon metreküplük üretimimizi artıracak, inşallah yeni keşiflerle bu rakamı daha da yukarılara taşıyacak” dedi.

Bakan Bayraktar, Karadeniz’deki faaliyetlerin devam ederken Akdeniz'den de vazgeçmediklerini bildirerek şunları söyledi:

“Gemilerimizi optimum fayda sağlayacak şekilde görevlendiriyoruz. Mavi Vatan’da kendi filomuzla yerli kaynaklarımızı arıyoruz, çıkarıyoruz ve aziz milletimizin hizmetine sunuyoruz. Masal diyenlere inat inşallah Mavi Vatan denizlerdeki destanımız olacak.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.