Ankara Üniversiteli öğrenciler yaz stajlarına Mamak Ekoköy’de başladı

Mamak Belediyesi ile Ankara Üniversitesi arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında Ankara Üniversitesi Adli Biyoloji Anabilim Dalı, Adli Biyoloji Programı öğrencileri için yaz stajı Mamak Ekolojik Köy’de başladı.

Ankara Üniversiteli öğrenciler yaz stajlarına Mamak Ekoköy’de başladı
Yayınlama: 02.08.2024
0
A+
A-

Mamak Belediyesi ve Ankara Üniversitesi arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında Ankara Üniversitesi Adli Biyoloji Anabilim Dalı Adli Biyoloji Programı öğrencileri için yaz stajı başladı.

Mamak Belediyesi’nin Gökçeyurt Mahallesinde bulunan Ekolojik Köy’de gerçekleştirilen staj programı kapsamında Adli Entomoloji stajı yapan öğrenciler, Adli Biyoloji nedir? Nasıl yürütülür?, Suçların nasıl yeniden yapılandırılacağı ve kan, DNA, parmak izleri ve diğer kanıtlar gibi fiziksel kanıtların nasıl analiz edileceğini uygulamalı olarak işledi.

Öğrencilere Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Adli Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halide Nihal Açıkgöz öncülük ediyor. İki ay boyunca gerçekleştirilecek staj kapsamında öğrencilere, ulaşımdan konaklamaya, yemek öğünlerinden atölye çalışmalarını yaptıkları alanlara ve araştırmalarda kullanacakları kafeslere kadar tüm imkanlar Mamak Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Mamak Belediyesi Ekolojik Köy’ün, hem şehre yakın olması hem de köy ortamı doğallığı sunması bakımından bölge habitatının çok güzel olduğunu kaydeden Doç. Dr. Halide Nihal Açıkgöz, bölgedeki böcek çeşitliliğinin fazla olmasının akademik çalışma açısından çok önemli olduğunun da altını çizdi. 

Ankara Üniversiteli öğrenciler yaz stajlarına Mamak Ekoköy’de başladı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.