TCG Kınalıada korveti, Pakistan’a liman ziyareti gerçekleştirdi

Japonya’dan dönüş seyrine devam eden TCG Kınalıada korveti, Pakistan’a liman ziyareti gerçekleştirdi.

TCG Kınalıada korveti, Pakistan’a liman ziyareti gerçekleştirdi
Yayınlama: 02.08.2024
1
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı, TCG Kınalıada korvetinin gerçekleştirdiği Pakistan ziyareti kapsamında gemi limanda Karaçi Başkonsolosu Cemal Sangu, Pakistan Hava Ataşesi Hv. Svn.Yb Eray Üçer, Pakistan 14’üncü Destroyer Filotillası Komodoru Tuğamiral Muhammed Umair ve Pakistan Deniz Kuvvetleri Bandosu tarafından törenle karşılandığını açıkladı.

Ziyaret kapsamında TCG Kınalıada personeli, Sindh Eyalet Valisi Muhammad Kamran’a, Pakistan Saha Komutanı Koramiral Raja Red Nawaz’a ve Pakistan Donanma Komutanı Koramiral Muhammed Faisal Abbasi’ye makam ziyareti gerçekleştirdi.

Açıklamaya göre eş gemi olarak görevlendirilen Pakistan Deniz Kuvvetleri unsuru PNS Babur ile TCG Kınalıada personeli karşılıklı ziyaretler de bulundu. 31 Temmuz'da ise Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral İbrahim Özdem Koçer ve gemi personeli, Quaid-e Azam’ın (Muhammed Ali JINNAH) kabrini ziyaret etti.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı ve Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral İbrahim Özdem Koçer'in ev sahipliğinde gemide resepsiyon verildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Resepsiyona; Pakistan Saha Komutanı Koramiral Raja Red Nawaz ve yabancı ülke diplomatik temsilcileri, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli personel ile Pakistan’daki Türk temsilcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.