Bakan Tekin, Kırgız, Kazak ve Özbek öğrencilerle bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Yedi Kıtadan Türkiye’ye Yaz Eğitim Etkinlikleri” kapsamında Türkmenistan bölgesinden İstanbul’a gelen Kırgız, Kazak ve Özbek öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Tekin, Kırgız, Kazak ve Özbek öğrencilerle bir araya geldi
Yayınlama: 02.08.2024
2
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan'dan “Yedi Kıtadan Türkiye'ye Yaz Eğitim Etkinlikleri”ne katılan lisans öğrencileri ile İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde düzenlenen programda bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Tekin, “Çok değerli öğrenciler, hepinize önce hoş geldiniz diyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim asli görevlerimizden biri de Türkiye ile 'gönül coğrafyası' diye tanımladığımız bölgelerde yaşayan soydaşlarımız, dostlarımızla gelecek kuşakların bağını kurmak; var olan bağları daha güçlendirmek ve devamını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikle birlikte öğrencilerin Türkiye'yi ve Türk dünyasını tanıyarak çevre ve kültür bilinci kazanmalarını sağlamak, coğrafya duyarlılığı ve tarih bilinci oluşturmak, kültürel değerleri tanımak ve yaşatmak hedefleniyor.

Proje kapsamında İstanbul'da beş haftalık bir yaz eğitim etkinliği hazırlandı. Hem kültürel geziler hem de Türkçe- İngilizce ve Arapça öğrenimi için ders programları hazırlandı. Konferans saatlerinde ise alanında uzman isimler öğrencilerle buluşacak.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.