AHEF Başkanı Nehir: Emzirme süresi arttıkça kanser riski azalıyor

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, emzirmenin bebeğin sağlıklı beslenmesini sağladığına ve hem anne hem de bebek sağlığı için son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

AHEF Başkanı Nehir: Emzirme süresi arttıkça kanser riski azalıyor
Yayınlama: 02.08.2024
2
A+
A-

AHEF Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, aile hekimlerinin anne ve bebek sağlığı sürecini yakından takip ettiğini anlattı.

Nehir, “Aile hekimleri olarak gebeliğin başlangıcından itibaren annenin ve bebeğin sağlığını yakından takip ediyoruz. Gebelik boyunca düzenli izlemler, muayeneler, kan testleri yapıyoruz. Doğumdan sonra lohusalık döneminde ise annenin fiziksel ve duygusal sağlığını mutlaka izliyoruz.” dedi.

Nehir emzirmenin, bebek için en doğal ve sağlıklı beslenme yöntemi olduğuna dikkat çekerek anne sütünün bebeklerin tüm besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde formüle edildiğini vurgulayarak, ”İçerdiği vitaminler, mineraller ve proteinler bebeğin sağlıklı büyümesi ve zihinsel ve bilişsel gelişmesi için idealdir. Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı korur ve sindirimi kolaydır. İstenildiği zaman ulaşılabilir ve ücretsizdir. Emzirme, mama ve biberon gibi ürünlere olan ihtiyacı ortadan kaldırarak ekonomik tasarruf sağlar.” açıklamasını yaptı.

Emzirmenin anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirirken güven duygusunu artırdığını, aynı zamanda da annenin doğum sonrası iyileşme sürecini hızlandırdığını belirten Nehir, şöyle devam etti:

“Araştırmalar, emzirmenin uzun vadede anne için meme ve yumurtalık kanseri riskini azalttığını göstermektedir. Emzirme süresi arttıkça bu riskin daha da azaldığı görülmüştür. Annenin kalori harcamasını artırır, bu da kilo vermeye yardımcı olabilir. Emzirme, annenin kemik sağlığını korumasına yardımcı olur, annenin metabolik sağlığını iyileştirir ve diyabet ile kalp hastalığı riskini azaltır. Emzirme, oksitosin hormonu salınımını artırarak annenin stres ve anksiyete seviyelerini de azaltabilir.”

Emzirme konusunda endişeleri olan annelerin aile hekimlerine danışabileceklerini hatırlatan Nehir, aile hekimlerinin, emzirme teknikleri, süt üretimini artırma yöntemleri ve emzirme ile ilgili diğer konularda annelere rehberlik sağladıklarını söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.