İzmir’de 2025-2029 Stratejik Planı ile ilgili çalışmalar sürüyor

İzmir’in planlanması ve kentin geleceğine dair bir vizyon ortaya konulması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında büyükşehir belediyesinin bürokratları, İZPA, İZSU ve ESHOT yetkilileri, belediye şirketlerinin genel müdürleri, koordinatörleri bir araya geldi.

İzmir’de 2025-2029 Stratejik Planı ile ilgili çalışmalar sürüyor
Yayınlama: 02.08.2024
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın öncülüğünde başlatılan 2025-2029 Stratejik Planı ile ilgili çalışmalar sürüyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İzmir Planlama Ajansı (İZPA) Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Asuman Türkmen Meral ve İZPA Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Renan Funda Barbaros’un katıldığı toplantıda 2025-2029 Stratejik Planı’nın merkezinde yer alan yeni nesil belediyecilik ile çoklu krizlerle mücadeleye olanak sağlayan, sosyal ve ekolojik bir sistemin İzmir’de nasıl kurulabileceğine dair sunumlar yapıldı.

Başkan Tugay’ın Karşıyaka’da bir örneğini başlattığı, veri ve bilime dayalı katılımcı, sosyal ve ekolojik bir yol haritası olarak görülen modelin İzmir Büyükşehir Belediyesi, bağlı şirketler, ESHOT ve İZSU’nun tüm çalışmaları için anahtar sistemlerden biri olması hedefleniyor. Temelde ise ekolojik olarak güvenli, sosyal olarak adil ve dirençli bir kent yaratmak amaçlanıyor.

İzmir’de 2025-2029 Stratejik Planı ile ilgili çalışmalar sürüyor

Sürecin kendisinin tarihi bir öneme sahip olduğunu belirten İzmir Planlama Ajansı (İZPA) Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, “Bu dönem büyükşehir belediyesi, İZSU, ESHOT ve belediye iştiraklerinin ortak ilke ve hedeflerle hareket edeceği bir dönem olacak. Çoklu krizlerle baş etmek için kentin tekil sorunlarıyla toplumun ve doğanın genel işleyişi arasında bağlantı kuracak bir düşünme şekli gerekiyor.” dedi.

İnsan refahı için bir pusula sunulmasını amaçlayan İzmir Gevrek Modeli hakkında bilgilendirme yapan Prof. Dr. Renan Funda Barbaros, Büyükşehir’e bağlı şirketlerin faaliyetlerini yeni sisteme nasıl entegre edebileceklerinden bahsetti.

İzmir’de 2025-2029 Stratejik Planı ile ilgili çalışmalar sürüyor


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.