Avrupa piyasaları küresel satış dalgasının etkisiyle düşüşle açıldı

İstanbul, 2 Ağustos (Hibya) – Avrupa hisse senetleri Cuma günü düşüşle açıldı ve zayıf ABD ekonomik verilerinin resesyon korkularını tetiklemesiyle küresel gerilemenin ortasında kayıplarını genişletti. Bölgesel Stoxx 600 endeksi açılışta yüzde 1,3 düşerken, finansal hizmetler yüzde 2,6 düşüşle kayıplara öncülük etti.

Avrupa piyasaları küresel satış dalgasının etkisiyle düşüşle açıldı
Yayınlama: 02.08.2024
2
A+
A-

Küresel piyasalar, İngiltere Merkez Bankası'nın 2020'den bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürmesi, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutması ve Japonya Merkez Bankası'nın bu hafta faiz oranlarını yükseltmesi ve sallantılı kurumsal kazançlar ve veri açıklamaları ile merkez bankası eylemlerinin telaşıyla aşağı çekildi.

Stoxx 600 Perşembe günü Haziran ortasından bu yana en kötü seansını yaşadı ve Fransız bankası Societe Generale'in görünümünü düşürmesi ve BOE'nin faiz oranlarını düşürme kararı almasıyla bir kez daha finans sektörü tarafından aşağı çekildi.

Perşembe günü alınan karar, politika yapıcıların 5'e karşı 4 oyuyla İngiliz Merkez Bankası'nın temel faiz oranını yüzde 5,25'ten yüzde 5'e düşürdü. Piyasalar BOE'nin bu adımı atacağına tam olarak ikna olmamıştı.

Asya-Pasifik piyasaları Cuma günü sert kayıplar yaşarken, Japonya'nın gösterge endeksleri yüzde 5'e varan düşüşler kaydetti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.