Çin’de kurulan üniversite çöpçatanlık ve boşanma öncesi danışmanlık gibi dersler sunuyor

Stockholm, 2 Ağustos (Hibya) – Çin, evlilikle ilgili her konuda ilk üniversite lisans programını başlattı ve müfredatı düğün planlaması, çöpçatanlık hizmetleri ve evlilik danışmanlığını içeriyor.

Çin’de kurulan üniversite çöpçatanlık ve boşanma öncesi danışmanlık gibi dersler sunuyor
Yayınlama: 02.08.2024
0
A+
A-

Pekin merkezli Sivil İşler Meslek Üniversitesi, evlilik hizmetleri ve yönetimi alanında dört yıllık bir program sunuyor. Üniversitenin Düğün Kültürü ve Medya Sanatları Okulu dekanı Yu Xiaohui, öğrencilere “evlilik ve ailenin tüm döngüsüyle” nasıl ilgileneceklerini öğretmeyi amaçladığını söyledi.

Yerel medyaya konuşan Yu, “Bir çiftin ilişkileri aile kurmadan önce başlıyor – evlilik çöpçatanlığından, evlilik öncesi danışmanlığa, evlilik kaydına, düğün hizmetlerine ve ardından boşanma öncesi danışmanlığa kadar uzanıyor” dedi ve şu anda evlilik hizmetleri pazarında yüksek eğitimli profesyoneller için bir yetenek talebi açığı olduğunu sözlerine ekledi.

Kurstaki modüller arasında sosyoloji, düğün mekânı tasarımı, aile etiği, evlilik endüstrisinin ekonomisi ve aile politikaları yer alıyor. Öğrenciler ayrıca düğün, çöpçatanlık, evlilik kaydı ve danışmanlık konularında uzmanlaşmış ajanslarda staj yapma şansına da sahip olacaklar.

Üniversitenin başkan yardımcısı Zhao Honggang yerel medyaya yaptığı açıklamada, bu Eylül ayında öğrenci alımına başlayan programın 2024 yılında 12 eyalette 70 lisans öğrencisi alacağını söyledi.

Çin'deyeni evlilikler 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 12,4 artarak dokuz yıllık düşüş serisine son verdi. Bununla birlikte, 25-29 yaş arasındaki nüfusun yarısından fazlası evlenmemiş durumda ve geç evlilikler son yıllarda daha yaygın hale geldi.

Sivil İşler Meslek Üniversitesi, Çin Sivil İşler Bakanlığı'na bağlı olarak yeni kurulmuş bir kurumdur. Okul, evlilik yönetimi programının yanı sıra akıllı sağlık hizmetleri yönetimi, sosyal hizmet, rehabilitasyon yardımcı cihaz teknolojisi ve cenaze yönetimi alanlarında da eğitim vermektedir.

Aynı zamanda ülkenin bu alandaki ilk lisans bölümü olan Modern Cenaze Yönetimi müfredatı, öğrencileri vücut mumyalama ve koruma, palyatif bakım ve yaş tesellisinin yanı sıra vücut yakma ve cenaze ekipmanlarının bakımı gibi çeşitli becerilerle donatmayı amaçlıyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.