İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Ferhan ile görüştü

Tahran, 1 Ağustos (Hibya) – İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ile, İran tarafından İslami Direniş Hareketi lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesiyle ilgili son gelişmeler dolayısıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Ferhan ile görüştü
Yayınlama: 01.08.2024
2
A+
A-

Suudi heyetinin İran’ın yeni cumhurbaşkanının yemin törenine katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bagheri, “Gayri meşru İsrail rejiminin, kırmızı çizgileri aşarak ve İsmail Haniye’yi şehit ederek açık bir terör eylemi gerçekleştirerek, İran İslam Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğini ihlal ederek, bölgesel istikrar ve güvenliği ciddi şekilde tehlikeye atmıştır.” dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan da Haniye suikastını ve Siyonist rejimin İran İslam Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne yönelik eylemini kınayarak, bölgedeki durumu kritik ve tehlikeli olarak değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Ferhan bölgedeki gerilimleri azaltma ihtiyacını da vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Suudi Arabistan, İslami iş birliği toplantısının örgütlenmesinin İsmail Haniyeh’in şehitliğini incelemek için toplanmasını memnuniyetle karşılıyor ve iki ülke arasındaki istişarelerin devam etmesini vurguluyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.