İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan ile görüştü

Tahran, 1 Ağustos (Hibya) – İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile İsrail tarafından İslami Direniş Hareketi lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesi ilgili son gelişmeleri telefonla görüştü.

İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan ile görüştü
Yayınlama: 01.08.2024
1
A+
A-

Bagheri, Türkiye Dışişleri Bakanı'nın İran Cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni yönetim altında daha da gelişmesini umduğunu söyledi.

Bagheri, İsrail rejiminin, İsmail Haniye saldırısıyla ilgili “İsrail, İran İslam Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünü ve ulusal güvenliğini ciddi şekilde ihlal ederek, İslam dünyasının önde gelen isimlerinden Haniye'yi şehit etti. Bu terör eylemi uluslararası hukuka aykırıdır ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi ilkelerine aykırıdır, bölgesel güvenlik ve istikrar için ciddi tehditler oluşturmaktadır. İran İslam Cumhuriyeti, bu apaçık suça karşı kararlı ve üzücü bir yanıt verme konusunda doğal ve meşru hakkından vazgeçmeyecektir.”

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Haniye'nin ölümü dolayısıyla İslam dünyasına başsağlığı diledi ve İsrail'in kırmızı çizgileri ve İran İslam Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünü açıkça ihlal eden terörist eylemini kınadı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.