DEVA Partili Şahin: Can Atalay, derhal tahliye edilerek TBMM’de yerini almalı

DEVA Partisi Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ülke gündemine ilişkin açıklama yaptı.

DEVA Partili Şahin: Can Atalay, derhal tahliye edilerek TBMM’de yerini almalı
Yayınlama: 01.08.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararlarına rağmen cezaevinde tutulan Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna karar verdiğini belirterek, “İktidar mensuplarının Anayasa'ya aykırı çağrıları, Yargıtay’ın hukuka meydan okuyan tavrı sonrası gelinen nokta bu. Bu hukuk ayıbına derhal son verilmeli ve Can Atalay Hatay halkının iradesi doğrultusunda derhal tahliye edilerek TBMM'de yerini almalı.” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin, Can Atalay hakkında TBMM’de verilen milletvekilliğinin düşürülmesi kararını 22 Şubat tarihinde karara bağladığını ve TBMM kararını yok hükmünde saydığını söyleyen Şahin, açıklamasına şöyle devam etti:

“Türkiye'de adalet ve hukuk hiçbir dönem bu kadar kötü olmamıştı. Adaleti, hukuku paketlerde umar olduk… Milletimize çözüm buluncaya kadar haklı taleplerinin sözcüsü olacağımıza, her zaman dile getireceğimize söz vermiştik.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.