Karamollaoğlu: Bangladeş Hükümeti’nin Cemaat-i İslami’yi yasaklamasını kınıyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bangladeş’te protesto gösterileri düzenleyen Cemaat-i İslami’nin ve onun öğrenci yapılanması olan İslami Chatra Shibir’in yasaklanmasını kınadı.

Karamollaoğlu: Bangladeş Hükümeti’nin Cemaat-i İslami’yi yasaklamasını kınıyorum
Yayınlama: 01.08.2024
0
A+
A-

Karamollaoğlu, Bangladeş'teki seçim nedeniyle protesto gösterileri düzenleyen Cemaat-i İslami'nin ve onun öğrenci yapılanması olan İslami Chatra Shibir'in, Bangladeş Hükümeti tarafından terör gerekçesi ile yasaklanmasını kınadı.

Bangladeş'de bir partinin laikliği bahane edilerek yasaklanmasının evrensel demokratik değerlere aykırı olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Bu durum en fazla da dost ve kardeş Bangladeş halkına zarar verecektir” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, demokrasinin tahammül rejimi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Dünya otoriter rejimlerin siyasi, ekonomik, sosyal açıdan karşı karşıya kaldıkları olumsuz örneklerle doludur. Karşı hiçbir görüşe tahammülü olmayan, istişareyi reddeden, demokrasiyi sindiremeyen bu anlayış son tahlilde Bangladeş'e kaybettirecektir.”

Bangladeş hükümetinin yasaklarla bir yere varılamayacağını anlaması ve Bangladeş halkına saygı duyması gerektiğini bildiren Temel Karamollaoğlu, “Sorunların ortak akıl ve sağduyu ile çözülmesi şarttır. Her açıdan koşulların daha da kötüye gitmemesi için Bangladeş hükümetini bir an önce yanlıştan dönmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.