Bursa’nın “Güzelyalı Yat Limanı” projesi, Mudanyalılara anlatıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ”Güzelyalı Yat Limanı, Balıkçı Barınağı, Tekne İmal ve Çekek Yeri” projesi, düzenlenen toplantıyla Mudanyalılara anlatıldı.

Bursa’nın “Güzelyalı Yat Limanı” projesi, Mudanyalılara anlatıldı
Yayınlama: 01.08.2024
0
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılması planlanan ''Güzelyalı Yat Limanı, Balıkçı Barınağı, Tekne İmal ve Çekek Yeri'' projesinde ÇED süreci geçen günlerde başlatılmıştı. Kente değer katacak olan proje, Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından düzenlenen toplantıyla vatandaşa tanıtıldı.

Projenin hem Bursa’ya hem de Mudanya’ya değer katacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, kente daha yaşanabilir ve daha güzel bir gelecek sağlamayı amaçladıklarını söyledi. ÇED sürecindeki proje hakkında bölge halkının görüşlerini de öğrenmek istediklerini belirten Direkçi, düzenlenen toplantıyla vatandaşların çekince ve endişelerini öğrendiklerini dile getirdi. 

Bursa’nın “Güzelyalı Yat Limanı” projesi, Mudanyalılara anlatıldı

Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, 115 kilometre denize kıyısı olan Bursa’nın Güzelyalı Yat Limanı’na ihtiyacı olduğunu ifade ederek, bugüne kadar yapılmamasının önemli bir eksiklik olduğunu vurguladı.

Adı yeşille olduğu kadar denizle de anılan Bursa’da kapasitesi yeterli bir yat limanı olmadığını belirten Tanrıöver, “Bu konuda çok fazla ihtiyaç var. Bursa denizle anılan bir şehir. Bu proje denizi vatandaşlarımızla buluşturacak. Deniz turizmine önemli katkı sağlayacak. Balıkçı barınağını büyüterek 277 tane yatın ve 280'e yakında balıkçı teknesinin bağlanmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlara proje hakkında sunum yapıldı. Toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Bursa’nın “Güzelyalı Yat Limanı” projesi, Mudanyalılara anlatıldı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.