Uzun: Parlementonun hukukunu koruması gereken TBMM Başkanı Kurtulmuş’tur

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, parlamentonun vesayet altında olduğunu ifade ederek
“Parlamentonun hukukunu koruması gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Numan
Kurtulmuş’tur” dedi.

Uzun: Parlementonun hukukunu koruması gereken TBMM Başkanı Kurtulmuş’tur
Yayınlama: 01.08.2024
0
A+
A-

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Uzun, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay hakkında “Vekilliğinin düşürülmesi yok hükmündedir” kararı sonrasında yaptığı ilk açıklamada “Parlamentonun hukukunu koruyamayan Numan Kurtulmuş ve Bekir Bozdağ, yok hükmündesiniz.” dedi.

Seçilmiş bir üyesinin Anayasa Mahkemesi kararına rağmen hukuksuz bir biçimde içeride tutan yargı organının vesayeti altında olduğunu belirten Uzun, ''Sürekli seçilmişlere ayar veren, parmak sallayan saray memurlarının vesayeti altındadır. Çok ağır bir ifade kullandığımın farkındayım ama içinde bulunduğumuz durum gerçekten tam olarak budur ve en önemli gündemimiz bu olmalıdır.'' diye konuştu.

Uzun, vesayet haline karşı cevap verildiğini ama asıl net pozisyon alması ve parlementonun hukukunu koruması gerekenin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş olduğunu die getirerek, şunları ifade etti:

''Yasama organının başkanı olarak Kurtulmuş, yürütme ve yargı organları ile etkin bir süreç yürüterek bu olağandışı durumdan ülkenin ve parlamentomuzun çıkmasını sağlamalıdır. Ayrıca mutlaka Mehmet Uçum gibi memurların, parlamentonun iradesi üzerinde haddini aşan ayar verme çabalarının önünü kesmelidir.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.