Troy: Altın çarşamba gününü yükselerek geride bıraktı

İstanbul, 1 Ağustos (Hibya) – Troy’un verilerine göre, altın, sıcak gelişmelerin olduğu çarşamba gününü yükselerek geride bıraktı.

Troy: Altın çarşamba gününü yükselerek geride bıraktı
Yayınlama: 01.08.2024
1
A+
A-

Troy'dan gelen verilere göre, altın, sıcak gelişmelerin olduğu çarşamba gününü yükselerek geride bıraktı. Orta Doğu’daki savaştaki taraflardan biri olan Filistin İslami Direniş Örgütü lideri İran’ın başkentinde öldürülmesi bölgedeki gerilimleri iyice arttırdığı açıklandı ve şu ifadelere yer verildi:

''Bunun yanı sıra Amerika’da ise Fed faiz kararını duyurdu. Beklenildiği gibi bu toplantıda faiz sabit tutuldu. Powell konuşmasında henüz faizleri indirecek noktada olmasalar da oraya doğru gittiklerini belirtti. Enflasyon verilerinin beklentiler doğrultusunda seyretmesi ve iş gücü piyasasının mevcut durumuyla tutarlı kalması halinde eylül ayında faiz indirimi ihtimalinin masada olduğunu açıkladı. Yaşanan bu gelişme piyasayı sevindirirken altın fiyatları da 2.450 dolar/ons seviyesine atılım yaptı. Günü 2.411 dolar/ons seviyesinden açan sarı maden, bu jeopolitik ve iktisadi gelişmelerden destek görerek seansı 2.448 dolar/ons seviyesinden kapatarak günlük yüzde 1,5’lik bir yükseliş yaşadı. Böylece altın, en son temmuz ortasında gördüğü seviyelere dönmüş oldu.”

''Gümüş yükselişini ikinci gün de sürdürdü. Yaşanan ekonomik ve jeopolitik gelişmelerden destek gören beyaz maden, güne 28,41 dolar/ons ile başlayıp seansı 29,01 dolar/ons seviyesinden kapattı. Böylece bir hafta sonra tekrar 29 dolar/ons seviyesinin üzerinde kapanış yapan gümüş, günü yüzde 2,2’lik bir kazanım ile tamamladı.”

''Platin dördüncü günü de yeşilde kapattı. Günü 958 dolar/ons seviyesinden açan platin, seansı 975 dolar/ons ile tamamladı. Platin, böylece günlük yüzde 1,8 kazanç elde etti.”

''Paladyum da günü yükselişle kapattı. 875 dolar/ons ile güne başlayan paladyum, seansı 913 dolar/ons seviyesinden kapattı. Bir hafta sonra tekrar 900 dolar/ons seviyesinin üstünde kapanış yapan paladyum, günlük yüzde 4,5’lik yükseliş ile günün en fazla değer kazanan kıymetli madeni oldu.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.