İnfo Yatırım: Piyasalar dün gece açıklanan Fed faiz kararını takip etti

İstanbul, 1 Ağustos (Hibya) – İnfo Yatırım’ın verilerine göre, piyasalar dün gece açıklanan Fed faiz kararını takip etti. Karar beklentilere paralel olarak faiz oranlarının değişmediği yönünde geldi.

İnfo Yatırım: Piyasalar dün gece açıklanan Fed faiz kararını takip etti
Yayınlama: 01.08.2024
0
A+
A-

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, piyasalar dün gece açıklanan Fed faiz kararını takip etti. Karar beklentilere paralel olarak faiz oranlarının değişmediği yönünde geldi. Karar metninde ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları sonrasında ise Eylül’de ilk faiz indirim adımının atılmasına yönelik beklentilerin arttığı açıklanandı ve şu ifadelere yer verildi:

''Diğer yandan piyasaların gündemi jeopolitik gelişmeler olmaya devam ediyor. İran’da Filistin İslami Direniş Örgütü lideri bir suikast sonucu öldürülmesinin ardından, İsrail’e olası bir misilleme ihtimali jeopolitik riskleri de artırıyor. Bu konu da yakından takip ediliyor. Haftaya 2387 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, haftanın dördüncü işlem gününe 2448 dolar seviyelerinde başladı. Yeni günde 15:30’da ABD’den gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ekonomik verisi izlenecek. 16:45 ve 17:00’da ise yine ABD’den gelecek olan PMI verileri volatilitenin artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2460 – 2485 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2430 – 2410 – 2390 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.''


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.