İnfo Yatırım: Artan jeopolitik riskler fiyatlamalar üzerinde de etkili olabiliyor

İstanbul, 1 Ağustos (Hibya) – İnfo Yatırım’ın verilerine göre, son günlerde artan jeopolitik riskler fiyatlamalar üzerinde de etkili olabiliyor.

İnfo Yatırım: Artan jeopolitik riskler fiyatlamalar üzerinde de etkili olabiliyor
Yayınlama: 01.08.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, son günlerde artan jeopolitik riskler fiyatlamalar üzerinde de etkili olabiliyor. Filistin İslami Direniş Örgütü lideri Haniye’nin İran’da suikast sonucu öldürülmesine karşılık, İran’ın İsrail’e misilleme yapabilme ihtimali jeopolitik risklerin de artmasına neden olabildiği açıklandı ve şu ifadelere yer verildi:

''Diğer yandan dün ABD’den gelen ham petrol stokları verisi takip edildi. Gelen veriye göre ABD’de geçtiğimiz hafta stoklar 3,436M varil azaldı. Piyasalardaki beklentiler ise 1,600M varil azalış olması yönündeydi. Diğer yandan dün FED kararı takip edildi. Kararda faiz oranlarında değişiklik olmasa da, Eylül’de ilk indirim adımı olabileceğine yönelik beklentiler arttı. Tüm bunlar ışığında Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 80.50 – 82.85 – 84.47 seviyeleri direnç noktaları olarak; 76.32 – 74.22 – 72.56 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.