İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İstanbul, 1 Ağustos (Hibya) – İnfo Yatırım’ın verilerine göre, BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Yayınlama: 01.08.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

Fitch, Çeyreklik Türk Bankaları Veri İzleme Raporu’nun yayımladığı bilgisi verilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Türk bankalarının faaliyet ortamının, azalan makroekonomik ve finansal istikrar riskleri ve artan yatırımcı güvenini yansıtarak ilk çeyrekte iyileşmeye devam ettiğini belirtti. Kurum, parasal sıkılaştırmanın, kredi büyümesini sınırlaması, TL fonlama maliyetlerini yükseltmesi ve bireysel borçluların geri ödeme performansını zayıflatması nedeniyle bankaların karlılığı üzerinde baskı oluşturduğunu da ifade etti.

''ABD’de ADP tarım dışı istihdam verisi beklentilerin altında 122.000 olarak açıklandı. Beklenti ve bir önceki ayın verisi 150.000’di. Tarım dışı istihdam verisinin öncü verisi sayılan ADP’te istihdam piyasalarının geri çekilerek iç talebin düştüğü algısı ile Fed’in resesyondan uzaklaşması için elini daha da güçlendirdi. ADP verisi sonrasında Fed faiz kararını açıkladı. Fed beklentiye paralel olarak faizleri değiştirmeyerek 23 yılın zirvesinde tuttu. Banka, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini belirterek faiz indiriminin yakın olduğu sinyali verdi. Fed Başkanı Powell enflasyon konusundaki güvenin artması ve iş gücü piyasasının gücünü koruması halinde faiz indiriminin Eylül ayında masaya gelebileceğini ifade etti.

''BİST100 endeksindeki geri çekilme devam ediyor. Jeopolitik gerginliklerin etkisi, haftalık bazda kayıpları artırırken, dün pay vade sonu olmasının etkisinin de endeksi baskıladığını düşünmekteyiz. ADP Tarım Dışı İstihdam verisinin beklenti altı gelmesi ile Tarım Dışı İstihdamdaki beklentinin artması sonrasında, Fed'in faiz indirimi döngüsüne girebileceğine ilişkin verdiği mesajlar, BİST100'e katalizör etki yaratabilir. Dün VİOP akşam seansının normal seans kapanışının yaklaşık 58 puan üstünde tamamlaması ile BİST100 endeksinin güne alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.''


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.