Urla’da çıkan yangına müdahale sürüyor

İzmir’in Urla ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Urla’da çıkan yangına müdahale sürüyor
Yayınlama: 31.07.2024
2
A+
A-

İlk belirlemelere göre kaynak çalışmasından çıktığı tahmin edilen yangının büyük bir alanı etkilediği belirtilirken, yetkililer yurttaşları orman yangınlarının çıkmaması için dikkatli olmaya çağırdı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün havadan ve karadan müdahale ettiği yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, ilçe belediyelerinin su tankerleri, TOMA'larla müdahale edildi.

İlk belirlemeye göre kaynak makinesinden çıktığı tahmin edilen yangında can ve mal kaybının olmadığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmiail Derse,  “Bölgede arazi engebeli. Bu da müdahale etkisini ve hızını yavaşlatıyor. Rüzgar da alevlerin sıçramasını kolaylaştırıyor. Biz burada 100'ün üzerinde ekip ve 25 araçla söndürme çalışmalarına katıldık” dedi.

7 gün 24 saat boyunca 3 vardiya şeklinde 385 kişi ile görev başında olduklarını ifade eden Derse, yangın çıkmaması için yurttaşları bir kez daha uyararak, şunları söyledi:

“Kaynak makinesinden çok fazla yangın çıkıyor. Lütfen yanınızda su bulundurun. Yine bu tür çalışmaların yapıldığı alanın çevresinde kuru otların olmaması gerekiyor. Kuru otların temizlenmesi veya ıslatılması yangınları önleyebilir. Yangınların büyük bir bölümü insan kaynaklı çıkıyor.  Sigara izmaritlerini sokağa, ormanlık alanlara atmamak önemli. Vahşi çöp depolamalarının yapılmaması,  mangal yakılmaması gerekiyor. Yurttaşlarımızdan bu konuda daha hassas olmalarını bekliyoruz”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.