BP yatırımcılarına bu yıl 7 milyar dolar dağıtacak

Stockholm, 31 Temmuz (Hibya) – BP petrol operasyonlarını genişletirken yatırımcılara bu yıl 7 milyar dolar verecek. Petrol ve gaz şirketi, üç aylık kârın tahminleri aşması üzerine temettü ve geri alımları artıracak.

BP yatırımcılarına bu yıl 7 milyar dolar dağıtacak
Yayınlama: 31.07.2024
3
A+
A-

BP'nin hissedarları, petrol devinin beklenenden daha iyi bir çeyrek dönem kârı olan yaklaşık 2,8 milyar dolar rapor etmesinin ve Meksika Körfezi'nde yeni bir petrol merkezi geliştirme planlarını ortaya koymasının ardından bu yıl milyarlarca dolarlık bir ödeme bekleyebilir.

Şirket aynı zamanda temettü ödemelerini yüzde 10 artıracak ve önümüzdeki üç ay içinde 1.75 milyar dolar değerinde hisse geri alımı yaparak yılın ilk yarısındaki toplam geri alımlarını 3.5 milyar dolara, 2024 yılının tamamı için ise 7 milyar dolara çıkaracak.

Petrol şirketi, son çeyrekte çevreci yatırımlarını azaltmasının ardından New Orleans'ın 250 mil güneybatısındaki yeni Kaskida projesinden 10 milyar varillik potansiyel petrol kaynaklarının geliştirilmesine onay vererek çevreci grupları kızdırdı.

Global Witness tarafından yapılan bir analize göre BP, dünyanın 1.5C ısınma sınırını ilk kez bir yıl boyunca ihlal etmeye başladığı Haziran 2023'ten bu yana hissedarlarına toplam 14 .8 milyar dolar ödedi.

Kampanya grubunun fosil yakıt kampanyaları başkanı Alice Harrison şunları söyledi: “Milyonlarcamız yüksek sıcaklıklar ve yüksek faturalarla mücadele ederken, BP milyarlarca kar elde ediyor, muazzam temettüler ödüyor ve kirli yeni petrol ve gaz projelerini ikiye katlıyor.”

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.