DS Automobiles, Formula E’de takımlar şampiyonasını üçüncülükle tamamladı

DS Automobiles ve PENSKE AUTOSPORT, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nda 10 sezon takımlar şampiyonasını üçüncülükle tamamladı.

DS Automobiles, Formula E’de takımlar şampiyonasını üçüncülükle tamamladı
Yayınlama: 31.07.2024
3
A+
A-

DS Automobiles ve PENSKE AUTOSPORT, ABB FIA Formula E'de 10 sezonunun Londra'da gerçekleştirilen final yarışının ardından sezonu üçüncü olarak tamamlayarak bir podyum daha elde etti.

Kıyasıya rekabetin hakim olduğu 16 yarışın ardından Fransız-Amerikan ekip, pilotlarının yetenekleri ve tüm takımın bilgi birikimi sayesinde her zamankinden daha çekişmeli geçen bir sezonda üstün kalitesini bir kez daha gösterdi. DS PENSKE takımı, sezon boyunca dört kez podyuma çıktı (üç kez Jean-Eric Vergne, bir kez Stoffel Vandoorne) ve Jean-Eric Vergne ile üç kez de pol pozisyonu kazandı. 

Pilotlar söz konusu olduğunda, sezon sonunda genel klasmanda beşinci sırada yer alan Jean-Eric Vergne, tamamen elektrikli yarış serisi tarihine bir kez daha adını yazdırdı. DS E-TENSE FE23 ile yarışan Fransız pilot, Formula E'de en fazla pol pozisyonu (17) ve seride en fazla puan kazanma (bin 133) rekorlarını kırdı.

Pilotlar sıralamasında 10 sırada yer alan takım arkadaşı Stoffel Vandoorne ile birlikte, Formula E tarihinde iki kez şampiyonluk kazanan tek pilot olan JEV, DS PENSKE için 139 puan topladı. Bununla birlikte DS Automobiles marka elçisi olan Jean-Eric Vergne, Berlin'deki ikincilik derecesiyle markanın sembolik 50 podyum sayısına ulaşmasını sağladı.

Başarılı geçen sezonla ilgili değerlendirmelerde bulunan DS Performance Direktörü, Eugenio Franzetti, “Formula E, son derece öngörülemez bir seri olmaya devam ediyor ve rekabet seviyesi her geçen gün daha da artıyor! Bu sezon da çok yoğun geçti ve bir kez daha liderler arasında kalabilmek için her yarışta her saniye savaştık.DS Performance'taki herkes, hızlı ve verimli yeni bir araç geliştirmek için birkaç aydır durmaksızın çalışıyor. Amacımız, 11 daha da iyi bir performans sergileme şansını elde etmek.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.