İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İstanbul, 31 Temmuz (Hibya) – İnfo Yatırım’ın verilerine göre, BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Yayınlama: 31.07.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

Bugün Fed'in merakla beklenen faiz kararının açıklanacağı aktarıldı ve şu ifadelere yer verildi:

''Konsensüs beklentiler ve bizim beklentimiz faizin Temmuz ayında sabit kalması yönünde. Fed kararından sonra mikrofonların başına geçecek Powell'dan da bugün yapacağı konuşmada Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gideceğinin sinyallerini vermesini bekliyoruz. ABD’de geçen hafta açıklanan PCE verilerinin beklentilere paralel gelmesi ile faiz indirimi yönündeki ihtimalleri daha da kuvvetlendi.

''Haziran ayında Tarım Dışı İstihdam verisinin Mayıs ayının altında gelmesinden sonra Haziran ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 3,3’ten yüzde 3’e gerileyerek Fed'in elini güçlendirmişti. Haziran’da benzin fiyatları aylık yüzde 3,8 ve yıllık yüzde  2,5 azalarak barınma fiyatlarındaki yükselişi dengeledi.

''Özetle, Son bir ayda gelen makroekonomik verilerin enflasyonda soğuma eğilimine işaret etmesi ile Fed'in Eylül'de faiz indirimine de kesin gözüyle bakılıyor. Fed'in faiz kararından sonra ise Temmuz ayı istihdam verileri açıklanacak. İstihdamda aşağı yönlü seyir devam ederse iç talepteki düşme beklentisi ile enflasyon tarafındaki baskının devamı beklenebilir. Fedwatch anketinde Eylül ayında yüzde 100 oranında faiz indirimi bekleniyor.

''BİST100 endeksi geçtiğimizi işlem gününü 42 puan düşüşle tamamlarken, haftalık bazda kayıp yaklaşık 200 puan oldu. Geçen haftadan bu yana toplam BİST100 endeksi 465 puan geri çekildi. Jeopolitik gerginliklerin etkisi tansiyonu yükseltirken BİST100 endeksi de baskılanıyor. Jeopolitik gerginliklere ilişkin açıklamalar ve pay vade sonu olması kaynaklı endekste baskıyla birlikte volatilite artabilir.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.