İran Dini Lideri Hamaney, Haniye ve Al-Nakhalah ile görüştü

Tahran, 30 Temmuz (Hibya) – İran Dini Lideri Ali Hamaney, Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nakhalah ile bir araya geldi.

İran Dini Lideri Hamaney, Haniye ve Al-Nakhalah ile görüştü
Yayınlama: 30.07.2024
1
A+
A-

Görüşmede Hamaney, Gazze'deki ezilen halkın olağanüstü kararlılığını ve direnişini övdü.

Toplantı sırasında İsmail Haniye, İran'ın yeni cumhurbaşkanının seçilmesinden dolayı tebriklerini iletti ve son seçimleri İslami düşünceye dayanan demokrasinin bir kanıtı olarak nitelendirdi. Pezeşkiyan ile yaptığı görüşmeyi değerlendirirken, “Bu toplantıda, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin meselesi ve Direniş Hareketi konusunda iyi ve kararlı tutumlarına bir kez daha tanık olduk ve bu bizi gururlandıran bir şey.” dedi.

Gazze ve Batı Şeria'daki son askeri ve siyasi durumu açıklayan Haniye, “Dün Gazze Savaşı'nın 300. günüydü ve artık Filistin halkının ve Direniş Güçleri'nin kahramanlığını ve zaferini sürdürmesi gereken kritik ve tarihi bir aşamaya ulaştık.” dedi.

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Al-Nakhalah, Pezeşkiyan'ı yeni İran Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden dolayı tebrik etti ve Filistin ve Direniş'e verdiği kararlı destekten dolayı onu takdir etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.