AHEF Başkanı Nehir: Aile sağlığı merkezlerinde yalnızlığımıza terk edildik

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyon (AHEF) Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, Muğla’da aile hekimine şiddet uygulanmasının ardından aile hekimleri olarak 1 gün işi bıraktıklarını ve basın açıklaması için Muğla’da toplandıklarını açıkladı.

AHEF Başkanı Nehir: Aile sağlığı merkezlerinde yalnızlığımıza terk edildik
Yayınlama: 30.07.2024
3
A+
A-

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyon (AHEF) Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, aile hekimleri sağlık çalışanlarına şiddeti kınamak üzere olayın gerçekleştiği Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yapmak üzere toplanarak 1 gün süreyle iş bıraktıklarını açıkladı. 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirten AHEF Başkanı Nehir, “Zor çalışma şartları, uygunsuz ve hukuksuz taleplerle mücadele eden aile hekimleri ve sağlık çalışanları, her gün idarenin ve yüzlerce hastanın taleplerine yanıt vermeye çalışırken, aynı zamanda şiddet riskiyle karşı karşıya kalmaktadır” dedi.

Nehir, bu durumun sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve kalitesi açısından da büyük bir tehdit olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Sağlıkta şiddet, sadece bireysel bir sorun değil, toplumsal bir sorundur. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığı yetersiz kalmakta, şiddet olaylarının önlenmesi için daha etkili önlemlerin alınması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na, sağlık çalışanlarının can güvenliğini ve insani çalışma koşullarını sağlamak için acil adımlar atmaları çağrısında bulunuyoruz. Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalı, şiddete karşı caydırıcı önlemler artırılmalıdır. Aile sağlığı merkezlerinde yalnızlığımıza terk edildik; tükeniyoruz, tükendik.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.