Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni vatandaşlarımızın görüş ve önerisine açtık

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı’nın ilk Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni vatandaşların görüş ve önerisine açtıklarını bildirdi.

Bakan Tunç: Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni vatandaşlarımızın görüş ve önerisine açtık
Yayınlama: 30.07.2024
0
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Adalet Bakanı Tunç, Türkiye Yüzyılı’nın ilk Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni vatandaşların görüş ve önerisine açtıklarını belirterek, “Yurt içi ve yurt dışından 85 milyon tüm vatandaşlarımız yargireformu.adalet.gov.tr adresinden bizlere görüş ve önerilerini sunabilir” dedi.

“Yeni Yargı Reformu Strateji Belgemizde önemli hedefler olacak.” ifadesini kullanan Bakan Tunç, “Eylül sonu gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuyla paylaşmasından sonra yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla her kesim üzerine düşeni inşallah yaparak o hedefleri gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

2009’da açıklanan 2015 ve 2019’da iki kez güncellenen Yargı Reformu Strateji Belgeleri ve 2014’de açıklanan 2021’de de güncellenen İnsan Hakları Eylem Planları çerçevesinde belirlenen hedefler doğrultusunda çok sayıda yargı paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaştı ve idari düzenlemeler hayata geçirildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.