Çin, 26 Afrika ülkesi ile dijital iş birliği için anlaşma imzaladı

Dijital iş birliğini geliştirmek için önemli bir adım olarak Çin ve 26 Afrika ülkesi, Beijing’de yeni bir eylem planı açıkladı. Söz konusu plana göre, üç yıl boyunca dijital politika, altyapı, son teknoloji yenilik, dijital dönüşüm, güvenlik ve yetenek yetiştirme alanlarındaki çalışmalara odaklanılacak.

Çin, 26 Afrika ülkesi ile dijital iş birliği için anlaşma imzaladı
Yayınlama: 30.07.2024
0
A+
A-

Dijital iş birliğini geliştirmek için önemli bir adım olarak Çin ve 26 Afrika ülkesi, Beijing’de yeni bir eylem planı açıkladı. Söz konusu plana göre, üç yıl boyunca dijital politika, altyapı, son teknoloji yenilik, dijital dönüşüm, güvenlik ve yetenek yetiştirme alanlarındaki çalışmalara odaklanılacak. Plan ile ilgili bir açıklama yapan Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong, kapsayıcı büyüme ve sürdürülebilir kalkınmayı elde etmede dijital gelişimin önemini vurguladı. Çin’in dijital alanda Afrika ülkeleriyle iş birliğine büyük değer verdiğini ve istişare, katkı ve paylaşılan faydalar ilkelerine uymaya devam edeceğini söyleyen Jin, “Dijital gelişimde ortak bir gelecek inşa etmek için Afrika ülkeleriyle aktif olarak iş birliğine gireceğiz” dedi. 

Eylem planı “Dijital Politika, Dijital Altyapı, Dijital İnovasyon, Dijital Dönüşüm, Dijital Güvenlik ve Dijital Yetenek” başlıklarından oluşuyor. Taraflar, ortaya çıkan teknolojilerin geliştirilmesini ve benimsenmesini ortaklaşa ilerletecek, yapay zekâ, 5G/6G, yüksek performanslı bilgi işlem, kuantum iletişimleri gibi alanlarda iş birliği yapacak. Bu kapsamda, ortak yapay zekâ iş birliği merkezleri kurulacak. KOBİ’lerde iş birliğini, inovasyon projelerinin kuluçkalanmasını, girişimler için yatırım ve finansman ile gençler ve kadınların güçlendirilmesi sağlanacak. 

Tarım, imalat, madencilik, enerji, kamu hizmeti, sağlık, eğitim ve perakende satış alanlarında dijital dönüşümü hızlandıracak. İki taraf ayrıca, önümüzdeki 3 yıl içinde dijital dönüşüm alanında 10 örnek projeyi birlikte yürütecek ve bu alanda 1000 kişiden oluşacak nitelikli bir kadroyu yetiştirecek.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.