Ekmen: Güvenli sokaklar için iktidar niye sorumluluk almıyor?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de sokak hayvanlarına ilişkin kanun düzenlemesi görüşmeleri kapsamında açıklama yaptı.

Ekmen: Güvenli sokaklar için iktidar niye sorumluluk almıyor?
Yayınlama: 30.07.2024
1
A+
A-

Ekmen, teklifin aceleyle yasalaştırıldığını ancak yasanın sonuçlarının ne zaman alınacağının belli olmadığını belirtti.

Ekmen, “Öyle anlaşılıyor ki bütün itirazlara rağmen teklif bu gece yasalaşacaktır. Bu mesele o kadar önemsendi ki yargı paketi, tüketici hakları yasası, hatta öğretmenlik meslek kanunu dahi ekim ayına ötelendi.” dedi.

Ekmen şunları sordu:

Yerel yönetimlerin yetkilerini her geçen gün kısıtlayan iktidar, bu kadar önemsenen bir yasada neden herhangi bir merkezî hükûmet birimine sorumluluk vermekten kaçınmıştır? Çevre, tarım ve orman il müdürlükleri, valilik ve kaymakamlıkların görevlendirilmesi ve sorumluluk almasından özenle kaçınılmasının sebebi nedir?

Bu yasa bu gece buradan geçirildikten sonra önümüzdeki üç ay, altı ay ve bir yıl için projeksiyonlar yapılmış mıdır? Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle sorun hangi takvimde çözülecektir?”

Ekmen bu sorularla yasadan beklenen faydanın gerçekleşemeyeceğini, bu yasa ile birlikte belediyelerin eleştirilerek, belediyeler üzerinde kullanılacak bir vesayet aracının oluşturulduğunu ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.