Asya-Pasifik piyasaları Japonya Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi düştü

İstanbul, 30 Temmuz (Hibya) – Japonya Merkez Bankası’nın iki gün sürecek para politikası toplantısına başlamasıyla Asya-Pasifik piyasaları Salı günü düştü. Toplantı Çarşamba günü sona erdiğinde BOJ’un gösterge faiz oranını yükseltmesi ve Japon devlet tahvili alımlarını azaltması bekleniyor.

Asya-Pasifik piyasaları Japonya Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi düştü
Yayınlama: 30.07.2024
1
A+
A-

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,7 düşerken, geniş tabanlı Topix yüzde 0,65 geriledi. Ekonomistler BOJ'un gösterge faiz oranını mevcut yüzde 0,0 ile yüzde 0,1 aralığından yüzde 0,1'e yükseltmesini bekliyor.

Güney Kore'nin Kospi'si yüzde 0,9 düşerken, küçük sermayeli Kosdaq yüzde 0,7'lik daha küçük bir kayıp yaşadı. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,92 düştü. 

Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 0,8 değer kaybederken, Çin anakarasının CSI 300 endeksi Pazartesi günü neredeyse altı ayın en düşük seviyesinden kapanmasının ardından kayıplarını genişleterek marjinal bir düşüş yaşadı. 

ABD'de üç büyük endeks karışık bir seyir izlerken, S&P 500 endeksi Wall Street'in yoğun bir kurumsal kazanç haftasına hazırlanması ve ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) gelecek önemli bir politika açıklamasını beklemesi nedeniyle marjinal bir yükseliş kaydetti.

Ekonomistler Fed'in bu toplantı sırasında federal fon oranında herhangi bir değişiklik yapmasını beklemiyor, ancak tüccarlar merkez bankasının Eylül ayında faizleri düşürüp düşürmeyeceğine dair ipuçları arayacak. Geniş piyasa endeksi yüzde 0,08 değer kazandı ve Nasdaq Composite yüzde 0,07 ilerledi. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,12 değer kaybetti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.