Başkan Aras: Kadınların mücadelesi tarihsel bir mücadele

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kadınların eşitliği konusunda Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı.

Başkan Aras: Kadınların mücadelesi tarihsel bir mücadele
Yayınlama: 29.07.2024
3
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, kadınların eşitliği konusunda Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen törenle Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı.

Törene Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, İl Kadın Kolları Başkanı Sema Gençoğlu, ilçe belediyeleri kadın meclis üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları, oda ve STK temsilcileri ile çevre ilçelerden bir çok kadın katıldı.

Başkan Aras, üç ayda büyük işler başardıklarını belirterek, “Üç ay sonra CEMR’i imzalayan belediye başkanı olarak karşınızda oturuyorum. CEMR’i iyi bilmek lazım, aslında şartlarını da hayata geçirmek kolay değil. İmzayı atarken büyük bir sorumluluğun altına girdiğimizin farkındayız. Başladığımız işin gereği neyse onu yerine getirmek için çalıştık.” dedi.

Kadınların mücadelesinin tarihi bir mücadele olduğunu ifade eden Başkan Aras, şunları söyledi:

“Kültür, din, anlayış, yönetim ve birçok konu karşısında kadınlar eşitlik için tarih boyunca mücadele etmiştir ve etmeye devam ediyor. Biz de kadınlara bu yolda destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugün önemli bir konuda adım atıyoruz. Atacağım bu imzayı ayrımcılığa, şiddete ve cinayete maruz kalan kadınların, burada olan olmayan tüm kadınların adına, anısına atıyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.