Başkan Özer: Esenyurt’u depreme dirençli kent haline getirmek için çalışmalarımız sürüyor

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Esenyurt’ta yürüttüğü çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Özer: Esenyurt’u depreme dirençli kent haline getirmek için çalışmalarımız sürüyor
Yayınlama: 29.07.2024
2
A+
A-

Başkan Özer, Esenyurt’u bir ''Barış ve Kardeşlik Şehri'' haline getireceklerinin altını çizdi. Kültürden sanata, sosyal belediyecilikten spor faaliyetlerine kadar birçok alanda hummalı bir çalışma temposuyla çalışmaya başladıklarını aktardı.

Göreve geldiği günden itibaren ilk 100 günde yapmış olduğu çalışmalara değinen Başkan Özer şunları söyledi:

“Siyaset halka hesap verme makamıdır. Demokrasiyi otokrasiden ayıran temel unsur da budur. O nedenle birinci hedefimiz; Barış ve Kardeşlik Şehri Esenyurt’u yaratmak. Bu siyasi bir hedeftir. Esenyurt’ta Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkes'iyle, Sünnisiyle, Alevisiyle her kesimden insan var. Onları Esenyurt'ta barış ve kardeşlik içerisinde bir arada yaşatmak ise en temel hedefimiz. Zaten siyasetin birinci amacı üretimi artırmak, ikincisi üretilenin adil bölüşümünü sağlamak, üçüncüsü de bunu toplumsal barış içinde gerçekleştirmektir.”

Açıklamasında depremin büyük bir sorun olduğunun altını çizen Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer; “40 bin konut mağduru var. Örneğin bir sitede 4 bin adet konut var. Şimdi onların kat irtifakı sorunlarını çözdük. İşlemler tamamlanınca hak hukuklarına kavuşacaklar. Biz bu sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte çözüyoruz. Esenyurt’u depreme dirençli kent haline getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Naci Hoca ile de görüştüm, davet ettim. Ekibiyle beraber İTÜ'den gelecekler ve neler yapabileceğimizi konuşacağız.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.