Nilüfer’de 8. Çalı Köy Filmleri Festivali sona erdi

Nilüfer Belediyesi ve Çalı Çevre ve Kültür Derneği’nin (ÇEKÜDER) birlikte düzenlediği 8. Çalı Köy Filmleri Festivali sona erdi.

Nilüfer’de 8. Çalı Köy Filmleri Festivali sona erdi
Yayınlama: 29.07.2024
2
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin Çalı Çevre ve Kültür Derneği ile birlikte bu yıl 8’incisini düzenlediği Çalı Köy Filmleri Festivali sinemaseverlerin buluşma noktası oldu. Film gösterimleri, söyleşiler, konserler, atölyeler ve doğa ile iç içe etkinliklerle geçen festivalin son gününde Kısa Film Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

Nilüfer Belediyesi ve Çalı Çevre ve Kültür Derneği’nin (ÇEKÜDER) birlikte düzenlediği 8 Çalı Köy Filmleri Festivali sona erdi. Türkiye’nin ilk ve tek kamplı film festivali olma özelliği taşıyan festival bu yıl da katılımcıları filmler ve yönetmenlerle buluşturdu.

Nilüfer’de 8. Çalı Köy Filmleri Festivali sona erdi

Çalı Futbol Sahası’nda 26 Temmuz Cuma günü renkli bir açılış töreni ile başlayan festivalde katılımcılar üç gün boyunca; uzun ve kısa metraj film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, Mysia Yolları’nda doğa yürüyüşü, yoga aktiviteleri ve konserlerle dolu renkli bir hafta sonu geçirdi. 5 kısa metraj filmin gösterildiği festivalde, 9’u Kısa Film Yarışması’na başvuran 11 kısa filmin gösterimi yapıldı.

Festivalde yetişkinler ve çocuklar için atölye çalışmaları da düzenlendi. Festivalde bu yıl, Fil’m Hafızası ekibi Çalı Köy Filmleri Festivali Özel Seçkisi de gösterime sunuldu.

Pazar günü biten festivalin son gününe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir ile belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı. Düzenlenen törende, Çalı Köy Filmleri Festivali Kısa Film Yarışması’nın başarılı filmlerin yönetmenleri ödüllerini aldı. Bu yıl 3’üncüsü yapılan yarışmaya 49 film başvururken, 9’u festivalde yer almaya hak kazandı.

Nilüfer’de 8. Çalı Köy Filmleri Festivali sona erdi


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.